Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

logo baròmetre
logo baròmetre

Ràdio Castellar consolida una audiència fidel

Divendres 29 de maig de 2009

Les dades del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, indiquen que Ràdio Castellar té prop de 1.500 oients diaris segons la segona onada de dades d'audiència a Catalunya d'aquest any 2009. Segons aquestes registres en un rànking d'audiència acumulada on hi apareixen 141 emissores, aquesta casa estaria situada en el número 32. No obstant això, en el rànquing d'oients dels darrers 30 dies, Ràdio Castellar cau a la posició 84 en una classificació on hi apareixen 150 emissores locals. Mensualment, doncs les xifres registren una audiència de 2.700 oients per a Ràdio Castellar.

Eduard Garcia, director d'aquesta casa, interpreta aquestes dades com a realment positives i alentadores. Segons el director del mitjà "la poca diferència entre oients diaris i mensuals demostra que Ràdio Castellar consolida una audiència molt fidelitzada". D'altra banda Garcia creu que, "feia temps que era necessària una actualització de les dades d'audiència de l'emissora", ja que les anteriors provenien d'un estudi de l'any 2001 realitzat per l'empresa Demoscopia i que fixava l'audiència diària en 300 persones. A partir d'ara doncs, s'està negociant econòmicament entre la Federació de Ràdios Locals de Catalunya i el Baròmetre per tal que, de cara al futur, faci públiques més onades amb dades d'audiència de ràdio local a Catalunya.

Tornant a les dades d'audiència diàries, aquestes poden ser encara més bones si es té en compte que el rànquing considera emissores locals emissores privades comercials com RM Ràdio. Per tant, sense aquestes emissores, Castellar se situaria a la posició 27 d'un total de 136 emissores locals públiques de Catalunya que surten en aquest estudi d'audiència. Aquestes dades es van presentar ahir en el marc de la 9ª edició del Mercat de l'Audiovisual de Catalunya que ha tingut lloc a Granollers. El Baròmetre de la Comunicació i la Cultura és una fundació privada amb participació pública especialitzada en estudis d'audiència a Catalunya i des de l'any 2006 s'està erigint com l'alternativa al veterà EGM, Estudio General de Medios, per la major fiabilitat dels seus estudis i la seva major proximitat.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40