Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Concert de Nadal
Concert de Nadal

Les corals Sant Esteve i Xiribec oferiran el tradicional concert de Nadal

Dijous 18 de desembre de 2008

Serà el diumenge 21 de desembre, amb un canvi d'horari respecte el que era habitual: actuaran a la 1 del migdia

L'església de Sant Esteve serà un any més l'escenari del tradicional concert de Nadal que ofereixen plegades les corals Sant Esteve i Xiribec. El concert es farà el diumenge 21 de desembre, amb una novetat important en l'horari: es farà a la 1 del mgidia i no per la tarda, com era habitual en edicions anteriors. Amb tot, s'espera que sigui igualment un del actes més concorreguts de les festes a Castellar.

El concert comptarà en primer lloc amb les intervencions dels diferents grups de la Coral Sant Esteve: el cor de menuts, dirigit per Sara Schkot, el de petits i mitjans dirigit per Glòria Coma, i el de grans dirigit per Jaume Sala. Després serà el torn de la coral Xiribec, dirigida per Esteve Costa, i s'acabarà amb dues nadales conjuntes a càrrec de les tres corals. L'acompanyament al piano anirà a càrrec de Juanjo Grande.

Els petits oferiran un repertori teatralitzat que constarà de dues cançons infantils i d'una nadala popular catalana. Començaran amb El dimoni pelut, una peça de Guida Sallarés, i continuaran amb El petit Estel, una cançó tradicional anglesa que els infants interpretaran fent gestos de mim. La seva actuació s´acabarà amb la nadala Els pastorets, que comptarà amb la intervenció teatralitzada de tres solistes: un àngel, un pastor avi i una pastoreta. En algunes de les peces, el cor de petits estarà acompanyat pels més menuts, que utilitzaran instruments de percussió i cantaran algunes tornades. A continuació, el cor de mitjans oferirà tres peces més: Pastors a Betlem, una nadala tradicional polonesa; Doeba, un cànon en swing de Riecs Veenker, i El dimoni escuat, una nadala tradicional catalana.

Pel que fa al cor de grans, aquest interpretarà tres temes. En primer lloc, cantaran Les setmanes de Danies, una nadala tradicional catalana harmonitzada per Ernest Cervera. Aquesta peça havia estat cantada fa molt anys per la Coral de Sant Esteve quan era dirigida per Miquel Fernàndez. En la segona peça, el cor de grans oferirà un petit tast de la Cantata de Sant Nicolau de Britten, intrepretant un coral que s'inicia amb els versos "Tota la gent del món", molt cantat pel poble anglès. Finalment, clouran la seva actuació amb un cant gospel tradicional, Storm is passing over, que ja vam poder escoltar en el concert que van oferir a la Sala Blava el passat 23 de novembre.

Seguidament, serà el torn de l'actuació de la coral Xiribec, que oferirà tres nadales: La cimbomba (tradicional mallorquina), Monolito Chiquito (tradicional extremenya) i Irish Blessing (tradicional irlandesa). El concert culminarà com és habitual: els cantaires de les dues corals interpretaran tots plegats dues peces: les conegudíssimes Joia en el món de Handel i Adeste Fideles.

El Concert de Nadal, a Ràdio Castellar

Com és habitual, Ràdio Castellar oferirà l'emissió de l'enregistrament del tradicional Concert de Nadal que les Corals Xiribec i Sant Esteve farà el 21 de desembre a l'església. L'enregistrament, realitzat per Jordi Gelabert i Eduard Garcia, es podrà escoltar el dia de Nadal a la 1 del migdia i a les 8 del vespre, el dia de Sant Esteve a les 8 del matí, i també es podrà descarregar i escoltar en format mp3 a través del Podcast del servei de Ràdio a la Carta.

Cantata de Sant Nicolau

La Coral Sant Esteve tindrà aquests dies de festa una agenda atapeïda d´activitats. El cor de grans interpretarà, juntament amb el Cor de l'Auditori de Lleida i l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, la Cantata de Sant Nicolau, de Benjamin Britten. Serà el dia 20 de desembre, a les 9 del vespre, a l'Auditori de Lleida, i el dia 21 de desembre, a les 7 de la tarda, a l'Auditori de Terrassa.

Els diferents cors de la Coral Sant Esteve també seran presents aquestes festes a diferents espais com ara l'Obra Social Benèfica.

Set concerts de la Coral Sant Josep

Una altra coral que compta amb una intensa agenda els darrers dies de l'any és la Coral Sant Josep, amb actuacions al barri de Gràcia de Sabadell, el dia 14 de desembre, al parc de Vallparadís de Terrassa l'endemà dia 15, a Montmeló, dins la roda de Nadales, el dia 21, i a Polinyà el 28. A la nostra vila, actuarà el dia 20 de desembre, al Casal Catalunya, el dia 23 a l'Obra Social Benèfica i el dia 31 a tres residències d'avis més.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40