Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El televisiu Isma Prados dóna el tret de sortida a la VI Mostra Gastronòmica

Divendres 21 d'abril de 2006
Des d'aquesta tarda, i fins diumenge a la nit, es pot gaudir de la gastronomia a l'Espai Tolrà, amb la VI Mostra Gastronòmica de Castellar del Vallès. Ismael Prados, conegut pels programes de televisió Cuina per solters i La cuina de l'Isma, ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida a la sisena edició d'aquesta cita biennal culinària, oferint una xerrada sobre les mongetes del ganxet, un producte autòcton de la nostra vila. Abans de començar a parlar de la mongeta del ganxet, Prados ha volgut felicitar l'Ajuntament "per l'espai i les instal·lacions que acullen la Mostra Gastronòmica". Després, el cuiner i presentador ha destacat que la importància "de les fires gastronòmiques rau en que es donen la mà productors, restauradors i administracions, i també en que a través d'elles es poden conèixer productes dels territoris on es fan". A Castellar del Vallès, un d'aquests productes és la mongeta del ganxet, un producte pel qual actualment s'està treballant per aconseguir la Denominació d'Origen Protegida (DOP). Isma Prados ha explicat que aquest és un procés "llarg i que requereix molts esforços", però ha dit que val la pena fer-lo perquè "la DOP permet garantir que el producte sempre estarà a l'alçada de la qualitat exigida". I ha afegit que "un acte tan senzill com bullir quatre mongetes és un exercici de cultura catalana, que ens defineix arreu del món". L'alcaldessa de Castellar, Montse Gatell, i el regidor de l'Àrea Econòmica, Jordi Permanyer, han introduït Isma Prados, i han coincidit en "agrair la seva presència, i també l'esforç dels restauradors, pastissers i comerços que participen en la Mostra". Permanyer ha afegit que "hem convidat l'Isma perquè és un personatge mediàtic, però sobretot perquè és un defensor dels productes autòctons, de la nostra terra". La inauguració de la Mostra ha comptat també amb la música al piano de Joan Munt. Dos plats, un tast de pastisseria i una beguda per 10 euros La VI Mostra Gastronòmica estarà oberta demà dissabte, de 20.00 a 23.00 hores, i també diumenge, de 20.00 a 22.00 hores. Els participants en aquesta sisena edició de la fira són: Restaurant Garbí, que elaborarà un plat de mató i sardina marinada amb reducció de vinagre de mòdena i mel; Restaurant Mas Umbert, que cuinarà peus de porc amb llanegues; Restaurant Frutos, que farà conill, llom i xoriço amb all i oli; Restaurant Hostal del Cim que prepararà mongetes del ganxet amb botifarra negra esparracada i menta fresca; Cárnicas Merche, que oferirà canelons i fideuà a més de macarrons com a menú infantil, una de les novetats d'aquest any; Pastisseria Villaró acudirà a la mostra amb postres de crema; Pastisseria Andreví elaborarà el conegut Pijama de l'Andreví i la Pastisseria Muntada crearà una mousse de xocolata blanca ivoré amb fruites vermelles macerades amb vainilla natural i un bescuit de xocolata i oli d'oliva acompanyat d'una quenelle de xocolata d'origen únic sao thomé. Les begudes seran ofertes per Begudes Parera, El Petit Merlot i Cafès Pont. Els visitants al certamen podran tastar les especialitats que han preparat aquests tretze establiments de la vila després de comprar uns tiquets per un valor de 10 euros. Per aquest import, es poden provar dos plats de restaurants, un tast de pastisseria i una beguda. A més, es podran adquirir tiquets individuals, per si es vol repetir de qualsevol plat. S'han habilitat taules i cadires al llarg del recinte firal per poder menjar còmodament els plats.
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40