Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Projectes de cooperació

Desenvolupament de l'hort i formatiu de les dones de l'Associació Kembeng Kafo Diannah Ba

Estat | Finalitzat
Data d'aprovació | 21/12/2021

Dades bàsiques:

Beneficiari: dones de l'Associació Kembeng Kafo Diannah Ba
Ubicació: Senegal
Aportació de l’Ajuntament: 8.130,00 €
Entitat executora: Associació Afrocatalana d'Acció Solidària Amics de la Casamance
 
Sinopsi:

Es tracta d'un projecte que té com a objectiu principal la millora de les tècniques d'horticultura de la regió de Sédhiou i incrementar la ingesta d'hortalisses, llegums i verdures. De fet, és una continuïtat del projecte presentat l'any passat per aquesta mateixa finalitat. La primera fase, ja realitzada, se centrava en la necessitat de millorar el sistema de reg de l'horta i la formació de la població beneficiària.

En la segona fase es va aixecar un mur al voltant de l'hort per tal d'evitar intrusos i estava previst edificar a l'interior una caseta per protegir la bomba d'aigua per poder permetre la seva posada en funcionament, així com per desar les eines i les llavors, però només es van poder fer els fonaments.

En la tercera fase es va dotar el mur de la porta doble (per a vianants i per a vehicles) i el mur de la part superior de tanca metàl·lica; es va construir la caseta, un dipòsit i una bassa d'aigua per a les necessitats de l'hort; i, finalment, es va dur a terme una formació a les dones sobre els continguts nutricionals dels conreus més idonis per millorar la dieta familiar.

En aquesta quarta fase el projecte desenvoluparà:

1. Proporcionar formació en lideratge i en organització d'entitats i grups a les membres de l'Associació de Dones Kembeng Kafo.
2. Construir quatre basses per al repartiment d'aigua des del pou per tal de facilitar el sistema de reg amb la xarxa de mànegues a les diferents parcel·les de l'hort.
3. Construir un mercat on les dones de l'associació puguin vendre els productes de l'hort que no destinen a la ingesta familiar.
4. Convidar tres membres de l'Associació a una estada al nostre país per desenvolupar amb ells un procés d'intercanvi, de vivència d'experiències noves i de formació. Així mateix, convidar tres membres de l'AAASAC o de la població de Castellar a Diannah Ba amb els mateixos objectius.

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40