Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Prevenció d'incendis

Campanyes de vigilància
Campanyes de vigilància

Prevenció d'incendis

Un dels aspectes que més poden preocupar en un municipi amb tant d'espai forestal i agrícola és la prevenció dels incendis, fet que comporta una estreta relació amb d'altres administracions implicades (Servei de Prevenció d'Incendis de la Generalitat de Catalunya, Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal i el Parc Natural de Sant Llorenç), els propietaris forestals (ADF Agrupació de Defensa Forestal) i el cos de Bombers Voluntaris de Castellar.

En  col·laboració amb aquests agents, s'executen obres encaminades a la prevenció dels incendis: arranjament de pistes forestals per garantir l'accés a la massa forestal dels mitjans d'extinció, construcció i manteniment de punts d'aigua i basses, execució de neteges forestals a les urbanitzacions i al seu perímetre, etc.

L'eina principal és el Pla de Prevenció d'Incendis del municipi, redactat cada quatre anys per l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, del qual l'ADF n'executa anualment actuacions amb el finançament de la Diputació de Barcelona i de l'Ajuntament de Castellar del Vallès.

A més l'Ajuntament col·labora amb l'ADF facilitant-li suport tècnic i administratiu amb la finalitat de concórrer al màxim de subvencions possibles, que permeten el manteniment de les infraestructures existents al medi rural. Finalment, l'Ajuntament també participa en el finançament i en la coordinació de les tasques de vigilància forestal i en el manteniment i millora d'instal·lacions i mitjans tècnics.

Cal tenir en compte que la majoria d'activitats que es porten a terme al medi natural tenen una relació molt directa amb la generació d'incendis i es considera la freqüentació com un dels principals factors de risc; tant és així que la majoria d'activitats que es regulen al medi natural venen motivades amb l'objectiu d'aquesta prevenció.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40