Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Directori

Zona d'horta municipal de cal Botafoc
Zona d'horta municipal de cal Botafoc

Zona d'horta municipal de Cal Botafoc

L'Ajuntament de Castellar del Vallès disposa al pati interior de Cal Botafoc d'un espai públic dedicat a la jardineria mediterrània i a l'agricultura ecològica amb finalitats d'oci i divulgatives pels centres educatius del municipi.

L'espai s'ubica a la finca de Cal Botafoc, a la part antiga del nucli urbà, situada entre els carrers de Sant Llorenç, Baixada de Palau, Canyelles i l'Ermot, amb accessos pels dos primers carrers a través de l'edifici del Botafoc. Aquest espai està envoltat pels patis dels habitatges que conformen l'illa.

El mes de maig de l'any 2007 es van adjudicar 29 parcel·les, que oscil·len entre 20 i 80 m2 amb un total d'uns 1.500 m2 cultivables, dues d'elles dedicades a entitats de caire social. I el 17 de febrer de 2008 es va fer la inauguració oficial.

Prèviament es va portar a terme la instal·lació del sistema de rec amb una inversió de 55.000 € per tal de garantir l'aprofitament eficient de l'aigua que disposa la finca, que prové de la xarxa de la Comunitat d'Aigües del Torrent de Canyelles.

Posteriorment les parcel·les van instal·lar el rec gota a gota per tal de garantir l'ús d'aigua eficient que prové d'una bassa de rec situada en el mateix pati.

Atesa la generació de restes vegetals en les parcel·les d'horta i de jardineria, les parcel·les disposen de compostadors obtinguts a través d'una subvenció de l'Agència de Residus de Catalunya.

La zona compta amb un reglament aprovat inicialment el 2008 i modificat el 2015 que regula la propietat del sòl, la naturalesa jurídica de l'autorització, l'òrgan de gestió, les competències, les condicions dels i les sol·licitants, els deures i drets de les persones adjudicatàries, el procediment de selecció, el termini de l'autorització d'ús, la caducitat de l'autorització, la revocació de l'autorització, la finalització de l'autorització, les transmissions i l'aval de garantia.

Per a l'ús de magatzem d'eines i altres utensilis s'hi van construir uns armaris localitzats en tres zones del pati.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40