Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez
L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez

Felicitació de l'alcalde

Explica la llegenda que hi havia uns pastors que no trobaven cap regal per dur a Jesús recent nascut. Finalment, van decidir donar-li tot el seu menjar i ells es van quedar sense res. Quan tornaven cap a casa, van haver d’aturar-se per descansar, ja que feia molts dies que no menjaven. Van seure damunt d’un tronc i, per la nit, van aparèixer del seu interior tot tipus d’aliments.

D’aquesta manera neix el Tió, el tronc portador de regals que fa les delícies dels nens i nenes. Tant se val que sigui la fórmula que la religió catòlica va fer servir per adoptar els ritus pagans del solstici d’hivern que adoraven els arbres per aconseguir la protecció de la família, el bestiar o les collites. Aquestes tradicions són les que fan que el Nadal sigui un dels moments més esperats de l’any, que aquestes festes siguin màgiques.

Un any més, estem a punt d’entrar al Nadal. Deixem un any que ha estat difícil per a molts però malgrat els temps de crisi que ens toca viure, cal que cadascú de nosaltres siguem capaços de trobar en aquestes festes el valor de les petites coses que sovint no valorem. Les petites coses que, sense saber per què, fan que ens oblidem de tot allò que ens preocupa i que ens sentim molt millor.

Aquests són dies per retrobar-nos amb la família, menjar plegats en una taula, recordar aquelles persones que hem estimat i ens han deixat, riure, cantar, fer cagar el Tió, fer gresca el Cap d’any, acompanyar els més menuts a portar la carta a l’Ambaixador, gaudir de la il·lusió del dia de Reis, obrir els regals...

També són dies per ser generosos amb les persones que pateixen, algunes molt més a prop del que segurament pensem.

Totes aquestes coses amaguen un sentit i hem de saber trobar-lo i viure’l amb la màxima intensitat perquè és el que ens omple. Per això, aquest any us felicitaré el Nadal amb una frase de Charles Dickens:

“Honoraré el Nadal en el meu cor i procuraré conservar-lo tot l’any”.

Ignasi Giménez

Alcalde

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40