Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Carles Santos, en una imatge d'arxiu.
Carles Santos, en una imatge d'arxiu.

Del 7 de març al 17 de març de 2019

Cinema

Record de Carles Santos

Al llarg de l’11è BRAM! es recordarà la figura de Carles Santos (1940-2017), artista valencià que va començar la carrera com a pianista i que posteriorment es va dedicar a altres disciplines creatives, com la composició musical, l'escultura, la fotografia, la poesia i la dramatúrgia. Santos era hereu de l'esperit avantguardista que destil·lava l'obra de Joan Miró i Joan Brossa, artistes amb qui compartia una mirada lliure i transversal. La seva personalitat artística abastava totes les disciplines creatives i al final es va definir un ‘Univers Santos’ que trencava totes les fronteres i previsions, un univers explosiu que no deixava ningú indiferent.

En música concretament, Santos va crear una extensa obra i, malgrat la seva personalitat artística poc habitual a la cultura oficial, va rebre el Premi Nacional de Composició de la Generalitat el 1990, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat el 1999, el Premi Nacional de Música com a compositor el 2008 i dotze premis Max de les arts escèniques.  

L’artista de Vinaròs va compondre les bandes sonores de les pel·lícules del director Pere Portabella, de qui va acabar sent un col·laborador habitual ja que la filosofia creativa de Portabella sintonitzava molt amb la del vinarossenc; trencant els codis clàssics del cinema i de la música, respectivament. Coincidint amb l’homenatge a Carles Santos, el BRAM! projectarà quatre curtmetratges d’aquest director: Play-Back (1970), Acció Santos (1973), La tempesta (2003) i Visca el piano (2006).

Horari | Diferents horaris

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2019

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40