Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de "Diom".
Fotograma de "Diom".
Dijous 14 de març
Cinema

Curtmetratges del BRAM!

L'acte comptarà amb l'assistència dels directors Joan Vila Hosta i Lucía Andújar, i socis de la cooperativa Diomcoop.

  • Plaça de la Llibertat 1977-1982

Any: 2017
Durada: 11 min
País: Catalunya - Espanya
Gènere: Documental
Direcció: Joan Vila Hosta

VO (català)

Sinopsi: Audiovisual sobre la història de la plaça de la Llibertat. El curt recull les mobilitzacions ciutadanes realitzades a finals de la dècada al voltant d’aquest espai recuperat pel veïnat. També es mostren imatges d’un concurs de paletes fet a la mateixa plaça abans d’estrenar-se, i els actes institucionals d’inauguració que van comptar amb l’assistència del president de la Generalitat, Jordi Pujol, i l’alcalde, Miquel Pont.

El director: Joan Vila Hosta

Joan Vila Hosta és un professional de la fotografia i el vídeo que acumula des dels anys 70 un dels fons audiovisuals més importants de la història recent del municipi. A més, durant aquells primers anys va participar de manera amateur en certàmens de cinema no professional i festivals del rotlle.

  • Diom

Any: 2018
Durada: 30 min
País: Espanya
Gènere: Documental
Direcció: Lucía Andújar

VO (castellà i català)

Sinopsi: Diom és una paraula wolof que dona nom a l'enteresa, al coratge i la força interior. És el diom amb el que centenars de persones s'aixequen cada matí i defensen la seva dignitat en un context legal migratori que els exclou de la societat on viuen. A Barcelona, un grup de manteres i manters s'aventura a posar en marxa un negoci de venda ambulant impulsat per l'Ajuntament. La cooperativa intentarà oferir treball digne i documents legals a persones en situació irregular a la ciutat. Aconseguiran tirar endavant?

Què és Diomcoop?

Diomcoop és una cooperativa d’iniciativa social que vol donar resposta a les necessitats d’inclusió social, laboral i relacional de persones immigrades en situació de vulnerabilitat, abans dedicades a la venda ambulant, a la ciutat de Barcelona. El documental dóna veu a les persones protagonistes d’un projecte pioner que neix dins un context global de racisme, violència i negació davant la realitat de les migracions. DIOM proposa una mirada que fuig dels estereotips mediàtics, els quals ens entorpeixen avançar com a societats responsables.


Horari | 18:30
Destinataris | Públic general
Organitza | Comissió BRAM!
Programa | BRAM! Mostra de Cinema 2019 i cinema a Castellar

  • Envia
  • Comparteix
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40