Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Cultura i lleure

El periodista Xavier Vinader presentarà "Garbo. L'Espia"
El periodista Xavier Vinader presentarà "Garbo. L'Espia"

El periodista Xavier Vinader presentarà "Garbo. L'Espia"

Dimarts 27 d'abril de 2010

El periodista sabadellenc Xavier Vinader serà el convidat d’honor en l’acte d’inauguració del BRAM! que s’obrirà el vespre de dijous 6 de maig amb la projecció de Garbo. L’espia (2009). El reporter participa d’aquest documental ja que va conèixer la figura de l’agent secret Joan Pujol, amb qui va reconstruir les seves memòries el va ajudar durant mesos a recordar tots els detalls de la seva participació a la 2a Guerra Mundial.

Diplomat per l'Escola Oficial de Periodisme l'any 1973, Vinader és membre de l'equip directiu del grup Zeta des de 1978. Va ser president internacional de l'ONG Reporters sense Fronteres fins al 1993. És un dels professionals que més ha investigat sobre el fenomen terrorista a Espanya. Ha destacat per la seva lluita continuada per la llibertat d'expressió.

Com a reporter, ha cobert, entre d'altres, la guerra de l'Afganistan, la Revolució dels clavells a Portugal i el final de la guerra entre Xina i Vietnam. És autor de llibres i articles sobre el món policial. Ha col·laborat a diferents diaris i setmanaris. Ha lliurat el seu valuós arxiu al Centre d'Estudis Històrics Internacionals. El 2007 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40