S'obre l'art culinari a infants i joves a l'Espai Tolrà
Divendres 23 d'abril de 2004
Aquest vespre s'obren les portes de la cinquena edició de la Mostra Gastronòmica de Castellar del Vallès i, coincidint amb aquesta iniciativa, el Moviment de Colònies i Esplai ha organitzat, diumenge al matí, la XII Trobada de Petits Cuiners i la IV Mostra de Cuina Jove. Dues iniciatives que aquest any canvien d'ubicació, ja que tindran lloc a la plaça de la Fàbrica Nova i no a la plaça Major com era habitual, i també canvien de data, perquè es feia l'1 de maig, però aquest any se celebrarà aquest diumenge per tal de coincidir amb la Mostra Gastronòmica. La Trobada de Petits Cuiners és oberta als nens i nenes d'entre 7 i 12 anys i per participar-hi, s'ha de fer en grup, d'entre 2 i 4 persones. De moment, ja hi ha vint grups inscrits. "Poden cuinar un entrant, un plat calent o uns postres, o bé, el menú complet. Ho han de cuinar per tants membres com siguin al grup i tenen tot el matí per fer-ho", ha explicat el responsable educatiu del Moviment de Colònies i Esplai, Gener Martí. Excepte casos especials, no es pot portar res cuinat de casa, sinó que s'ha d'elaborar tot durant el concurs. Al migdia, un cop els plats estiguin acabats, un jurat tastarà tots els plats, els valorarà i farà públic el veredicte. A més, també en aquest moment, es podran degustar el plats. Pels participants la degustació serà gratuïta, i els pares, familiars i interessats hauran d'adquirir un tiquet. Cada grup ha de portar tot el material necessari, excepte les taules que seran cedides per l'Ajuntament. Es donarà un record a tots els participants i un premi als guanyadors de la Trobada. IV Mostra de Cuina Jove Paral·lelament a la XII Trobada de Petits Cuiners, tindrà lloc també, diumenge al magí a la plaça de la Fàbrica Nova, la IV Mostra de Cuina Jove. Una iniciativa que s'adreça als alumnes de secundària, i en què es valora tant la qualitat dels plats, com la seva creativitat. El funcionament de la Mostra de Cuina Jove serà semblant a la Trobada de Petits Cuiners. Els participants hauran de fer grups d'entre 2 i 4 persones i hauran d'elaborar un entrant, un plat calent o unes postres. No es podrà portar res cuinat de casa i, els participants hauran de portar també tot el material i aliments que necessitin per elaborar els plats. Un cop els plats estiguin acabats, també passarà un jurat i s'obrirà un espai de degustació. "A l'hora de valorar els plats, es tindrà en compte que no es limitin a plats clàssics, sinó que siguin creatius, que inventin", ha explicat Gener Martí.