Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L'Oficina de Transició Energètica està ubicada a El Mirador.
L'Oficina de Transició Energètica està ubicada a El Mirador.

Castellar posa en marxa l'Oficina de Transició Energètica per impulsar l'eficiència energètica i les energies renovables

Dijous 10 d'octubre

L’Ajuntament de Castellar del Vallès posarà en marxa el pròxim 15 d’octubre l’Oficina de Transició Energètica (OTE), una nova finestreta destinada a oferir assessorament i informació a la ciutadania i a les empreses en matèria energètica. Aquesta iniciativa té com a objectiu facilitar la incorporació d’energies renovables i millorar l’eficiència energètica a la ciutadania.

Un servei d’assessorament personalitzat per a la ciutadania i les empreses

L’OTE actuarà com a punt de referència per a veïns, veïnes i empreses del municipi que desitgin obtenir informació i assessorament sobre temes tan rellevants com:

  • Energia renovable: L’oficina proporcionarà assessorament sobre com integrar fonts d’energia renovable, com ara la solar, en habitatges i empreses locals. També oferirà informació sobre les diferents subvencions i ajuts disponibles per fomentar l’eficiència energètica. Alhora, oferirà assessorament sobre la creació i funcionament de comunitats energètiques, una fórmula col·laborativa per impulsar l’ús d’energia renovable de manera compartida entre veïns i entitats locals.
  • Facturació energètica: Els ciutadans i empreses podran acudir a l’oficina per resoldre dubtes relacionats amb les seves factures energètiques, així com per rebre recomanacions sobre com optimitzar el consum i reduir els costos.
  • Rehabilitació energètica d’habitatges: l’OTE proporcionarà informació i suport sobre les millors pràctiques per a la renovació d’habitatges amb l’objectiu de reduir el consum energètic. Es facilitarà informació sobre aïllaments tèrmics, renovació de finestres, instal·lació de sistemes de climatització més eficients i altres mesures per millorar l'eficiència energètica dels edificis. A més, es donaran detalls sobre els ajuts i subvencions disponibles per a la rehabilitació energètica.
  • Mobilitat sostenible: Els usuaris també podran rebre informació sobre solucions de mobilitat sostenible, així com sobre ajuts i subvencions per a la implementació de vehicles elèctrics i altres formes de transport respectuoses amb el medi ambient.

Un pas endavant en la transició energètica local

Aquesta oficina s'emmarca dins un Pla de Transició Energètica de Castellar del Vallès, que inclou un conjunt d’accions destinades a fomentar la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. Amb la posada en marxa de l’OTE, l’Ajuntament vol facilitar la transició cap a un model energètic més net i eficient, oferint eines i recursos pràctics per a la ciutadania i les empreses.

El regidor de Transició Energètica, Pepe Leiva, ha destacat que "aquest projecte és una aposta ferma per fer de Castellar un municipi més verd i sostenible, on l’energia renovable i l’eficiència siguin accessibles per a tothom".

L’Oficina de Transició Energètica de Castellar del Vallès començarà a funcionar el 15 d’octubre i atendrà ciutadania i empreses amb cita prèvia els dimarts i dimecres, de 9 a 14 h, a través del web www.castellarvalles.cat/citapreviaote.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40