Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional de les activitats adreçades a gent gran.
Imatge promocional de les activitats adreçades a gent gran.

L’Ajuntament obrirà les inscripcions a les activitats per a gent gran del curs 2024-2025 del 24 al 27 de setembre

Dimarts 17 de setembre

En total s’han programat catorze d’activitats que tenen per objectiu la promoció d’un envelliment actiu i saludable

L’Ajuntament de Castellar obrirà el dimarts 24 de setembre, i fins al divendres 27, les inscripcions a les activitats del curs 2024-2025 de promoció d’un envelliment actiu i saludable, que s’adrecen a la ciutadania major de 60 anys.

Les propostes, que s’han programat en diferents espais, s’han dividit en activitats que s’allargaran durant tot el curs escolar, és a dir, de l’1 d’octubre al 18 de juny, i d’altres que seran trimestrals i que tindran lloc entre l’1 d’octubre i el 20 de desembre.

Pel que fa a les activitats anuals, són les següents:

  • Anglès per viatjar. Té per objectiu desenvolupar habilitats de conversa en anglès. S’han programat diferents nivells (inicial, mig i mig-alt), en sessions setmanals d’una hora i mitja de durada.
  • “Activa el teu cervell: cuida la teva memòria”, amb vuit grups que es repartiran entre el Casal Catalunya i el Casal de la plaça Major i que faran sessions setmanals d’una hora i mitja de durada en què s’exercitarà el cervell mitjançant diferents activitats que fomenten l’entrenament de la memòria i la seva aplicació a la vida diària.
  • Gimnàstica “dolça”, en dos grups de matí al Casal Catalunya. Estiraments suaus que ajudaran els assistents a mantenir-se actius.
  • Ioga per treballar la relaxació i el restabliment de l’equilibri orgànic i psicològic per afavorir la salut corporal i mental. Sis grups, amb possibilitat d’horari de matí o de tarda, amb sessions al Casal Catalunya.
  • Pilates, amb set grups que s’ubicaran entre el Casal Catalunya i la Sala Blava de l’Espai Tolrà. Es faran exercicis suaus i estiraments de les cadenes musculars per evitar lesions i tensions i recuperar la mobilitat natural del cos.
  • Tai-txi. Una disciplina que ajuda a relaxar cos i ment i a reduir l’estrès tot millorant la flexibilitat amb moviments suaus. Hi haurà dos grups de matí que es trobaran a la Sala Blava de l’Espai Tolrà.
  • Txikung, una tècnica mil·lenària per moure i deixar fluir l’energia de forma natural a través del cos. Hi haurà un grup, els dilluns de 9.30 a 10.30 h, a la Sala Blava de l’Espai Tolrà.
  • Zumba gold, els dimarts o dijous al matí, a la Sala Blava de l’Espai Tolrà, es practicaran coreografies divertides i suaus.

El preu d’aquestes activitats és de 20 €/trimestre excepte els cursos d’anglès i “Activa el teu cervell”, que tenen un preu de 30 €/trimestre.

D’altra banda, les activitats trimestrals que s’han programat són aquestes:

  • “Connectem-nos a les noves tecnologies”: un taller en què s’aprendrà a utilitzar el mòbil per mantenir el contacte amb familiars i amics, per comprar en línia, per fer activitats virtuals o per fer seguiment de l’estat de salut. Tot, a El Mirador els dimarts, en un nivell inicial i un altre de més avançat.
  • Grafologia. El Casal de la Plaça Major acollirà aquest taller els dimarts de 15.30 a 17 h. Una activitat per aprendre a interpretar i analitzar la cal·ligrafia.
  • Risoterapia “Sport”. Dos grups que faran jocs i activitats divertides tot exercitant cos i ment alhora, en horari de tarda al Casal Catalunya.
  • “Speed ball”. Un taller per practicar aquest nou esport de raqueta, assegut o de peu, en què es treballa la coordinació, la capacitat de reacció i la resistència. Els dilluns, de 10.30 a 11.30 h a la Sala Blava de l’Espai Tolrà.
  • Tonificació i força, per treballar i potenciar la musculatura tot protegint ossos i lligaments. Tallers d’una hora de durada dimecres o dijous al matí a la Sala Blava de l’Espai Tolrà.
  • Moviment i dansa, una proposta que ajudarà els assistents a relaxar tensions i gaudir de la dansa i que tindrà lloc els dimecres a la tarda al Casal Catalunya.

Totes les activitats trimestrals tenen un preu de 20 €/trimestre excepte “Connectem-nos a les noves tecnologies” i “Grafologia”, que tenen un preu de 30 €/trimestre.

Els horaris de cadascuna de les propostes es poden consultar a la pàgina web municipal, www.castellarvalles.cat/activitatsgentgran. Per a més informació sobre cadascuna i per formalitzar les inscripcions, cal contactar amb la Regidoria de Gent Gran (c. Portugal, 2D) de dilluns a divendres de 9.30 a 14 hores.

Per fer la inscripció cal portar el DNI i el número de compte. Cada persona podrà escollir un màxim de dues activitats, tot i que en cas que hi hagi places disponibles es podrà fer la inscripció a un màxim de tres activitats.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40