Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Diversos infants a la Ludoteca aquesta setmana.
Diversos infants a la Ludoteca aquesta setmana.

Un total de 370 infants han gaudit de 8.000 sessions de joc del curs 2023-2024 de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres

Dijous 11 de juliol

Una festa celebrada divendres passat, 5 de juliol, amb l’actuació de Carles Cuberes va posar el punt final al curs 2023-2024 de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres, que s’ha tancat amb l’assistència d’un total de 370 infants que han fet gairebé 8.000 usos del servei.

A més dels 370 infants (93 dels quals amb inscripció fixa), 315 famílies han utilitzat un equipament que enguany ha comptat amb una mitjana d’assistència diària de 30 persones (de dilluns a divendres en horari de tarda i els dissabtes al matí, en les 24 sessions dels “Dissabtes en família”). Cal destacar que l’equipament de la Ludoteca està adaptat per acollir qualsevol infant, i que l’equip educatiu està preparat per garantir que tinguin un bon acompanyament.

A més, 1.100 infants de les escoles de primària i de les escoles bressol castellarenques han jugat a la Ludoteca aquest curs 2023-2024, a partir de les 60 visites escolars que s’han dut a terme a través de la Guia Didàctica.

Activitats, serveis i campanyes

A més del joc lliure i les propostes dirigides, tots aquests usuaris han pogut participar en diferents activitats, campanyes i serveis. Entre d’altres, les 9 sessions del “Once Upon a Time” (l’hora del conte en anglès a càrrec d’Idiomes Castellar que es porta a terme dins el servei Dissabtes en família o els diversos tallers i activitats que s’han programat amb l’objectiu que les famílies tinguin l’oportunitat de compartir temps de lleure amb els seus infants. En aquest sentit, s’ha pogut gaudir, per exemple, d’un espai de joc simbòlic de construcció (“Estem fent obres”), s’ha pogut aprendre a jugar a futbol de botons i s’han fet tallers de massatges i de maquillatge, entre d’altres propostes.

D’altra banda, 36 alumnes de 3r i 4t d’ESO dels diferents centres de secundària han dut a terme a la Ludoteca el Servei Comunitari, fent-hi tasques de voluntariat amb grups d’infants.

També cal fer esment que la Ludoteca ha fet 15 préstecs de materials a diferents escoles d’infantil i primària, escoles bressol, AFA i entitats de Castellar. Es tracta de lots de jocs psicomotrius, jocs de circ, jocs gegants, jocs de taula i baguls de disfresses i de titelles.

Propostes d’estiu durant el mes de juliol

Fins al 19 de juliol, la Ludoteca és oberta en horari de tarda, de 17 a 19.30 hores, per tal que les famílies i els infants puguin realitzar-hi activitats diverses com ara propostes de joc lliure, jocs de taula, jocs amb aigua, manualitats creatives i jocs sensorials i motrius.

A més, els matins d’aquest estiu, fins al 26 de juliol, l’equip educatiu de la Ludoteca està oferint activitats complementàries a les entitats organitzadores de casals d’estiu. En total, seran prop d’un miler d’infants els que hi participaran, repartits en 46 grups de diferents casals i campus.

El tracte de l’equip als infants i la professionalitat de l’equip, entre els aspectes més ben valorats per les famílies usuàries de la Ludoteca

La Ludoteca ha fet una enquesta sobre el curs que es tanca a les famílies usuàries, que han respost amb una valoració molt positiva del servei. En concret, el tracte amb els infants i la professionalitat de l’equip són els paràmetres que han obtingut una millor consideració, com també la ubicació de l’espai, la diversitat de materials i d’activitats ofertes.

La Ludoteca Municipal Les 3 Moreres obrirà les portes del nou curs 2024-2025 el dijous 12 de setembre, just després de la Festa Major. La setmana del 2 al 6 de setembre s’hi oferirà informació sobre el nou curs i s’hi podran dur a terme les inscripcions.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40