Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional de les Nits d'Estiu.
Imatge promocional de les Nits d'Estiu.

El FemFestival i el Tast d’Estiu tornen com a propostes destacades de les Nits d’Estiu 2024

Divendres 14 de juny

Com és habitual, la programació estiuenca també comptarà amb altres activitats, com cinema, sardanes, concerts, vespres amb història o revetlles

Castellar del Vallès està acabant d’ultimar els detalls de la programació de les Nits d’Estiu 2024, que inclou entre les propostes més destacades la quarta edició del cicle de concerts protagonitzats per dones FemFestival i la iniciativa gastronòmica i cultural Tast d’Estiu.

D’entre totes les activitats, la primera a arribar serà el Dia de la Música, amb dues jornades que tindran lloc el divendres 21 i el dissabte 22 de juny i que comptaran amb la participació d’un bon nombre de formacions musicals d’entitats i escoles de música de la vila que oferiran una marató de concerts als jardins del Palau Tolrà, a més d’una jam session a Cal Calissó.

Set dies més tard, els dies 28 i 29 de juny, la plaça de Catalunya serà l’escenari del Tast d’Estiu, una activitat que celebra la 5a edició amb una dotzena d’establiments castellarencs que oferiran les seves propostes gastronòmiques als estands de degustació que s’habilitaran per a l’ocasió. Tot, acompanyat d’una oferta cultural que amenitzarà els tastos, com són l’espectacle itinerant ÂCID, de Sound de Secà, l’espectacle de clown contemporani i teatre gestual per a tots els públics Gran sonata, de la companyia Le Puant, i les actuacions de les DJ Lady Avocado i Asia Knox.

La setmana següent del Tast d’Estiu, del 4 al 7 de juliol, Castellar s’omplirà del talent artístic femení i feminista del FemFestival. Enguany, les regidories de Feminisme i Cultura han programat quatre concerts que tindran lloc a la plaça d’El Mirador, i a més també hi haurà propostes musicals organitzades per Calissó Cultural i Vilabarrakes.

Així, la cantautora de dream indie folk Erin Hyvin obrirà el cicle de concerts a la terrassa de Cal Calissó el dijous 4 de juliol. El dia següent, 5 de juliol, hi haurà doble oferta a la plaça d’El Mirador: d’una banda, el concert d’Alicia Rey, acompanyada de les coristes Odettes i la violinista Ana Moya, una formació de dones que combina en un actuació guitarra clàssica, elèctrica, violí, sintetitzador i veus a capella; i de l’altra, l’actuació de Gemma Humet, una de les veus amb més llum i personalitat del panorama català actual, que presenta un nou directe anomenat Miralls.

El dissabte 6 de juliol, Vilabarrakes participarà del FemFestival amb l’organització de dues propostes a la tarda: el concert de la cantautora Aluet i l’actuació d’una DJ. Al vespre serà el torn d’Al·lèrgiques al pol·len, una banda que amb el seu últim disc ha aconseguit una nova sonoritat que les porta a un directe festiu i ballable que revolucionarà els escenaris aquest estiu. El FemFestival finalitzarà el diumenge 7 de juliol amb el concert de COCO, un show on es podran escoltar les millors versions de tots els temps.

Altres activitats: més música, cinema, sardanes, balls, “Vespres amb història” i festes diverses

A banda del Tast d’Estiu i el FemFestival, l’agenda cultural castellarenca de les Nits d’Estiu es presenta ben nodrida de propostes. No hi faltaran algunes activitats que ja són tradició, com el curs gratuït de bachata i roda cubana, els dijous a partir del 27 de juny, les sardanes a la plaça del Mercat, enguany amb les cobles Jovenívola de Sabadell (27 de juny), Principal de la Bisbal (4 de juliol), Principal del Llobregat (11 de juliol), Mediterrània (18 de juliol) i Sant Jordi - Ciutat de Barcelona (25 de juliol).

També hi haurà sessions de cinema a la fresca a la plaça de Cal Calissó els divendres 28 de juny, 12, 19 i 26 de juliol i 30 d’agost a les 22 hores, amb les projeccions, respectivament, de Te estoy amando locamente, Enxaneta (amb la participació dels Castellers de Castellar), Barbie, Super Mario Bros. La pel·lícula i Indiana Jones i el dial del destí. Totes les projeccions seran en català excepte la primera, que serà en versió original en castellà.

Per la seva banda, el Centre d’Estudis de Castellar – Arxiu d’Història torna a proposar quatre sessions de “Vespres amb història” els dimecres 26 de juny i  3, 10 i 17 de juliol. En aquesta ocasió, aniran a càrrec, respectivament, de l’historiador Benjamín Benedicto Badias, amb la proposta que durà per títol “El cost humà de la Guerra Civil al Vallès Occidental. El cas de Castellar del Vallès”; l’arquèoleg Jordi Roig, amb “Les excavacions a Sant Feliu del Racó”; i  l’historiador Llorenç Genescà, amb “El Puig de la Creu. Sobre monacat femení”. Finalment, l’equip d’estudi i exploració de les mines d’aigua de Sant Feliu de Llobregat projectarà el documental Els altres camins de l’aigua i oferirà una xerrada sobre la importància de les mines d’aigua per a nuclis urbans.

A més, cal destacar les diferents revetlles i festes d’associacions de veïns, entre les quals hi ha confirmades les de Can Carner, Sant Feliu del Racó, Can Font – Ca n’Avellaneda, l’Associació del Centre i l’Agrupació de Veïns del Pla, a més de diverses activitats a Cal Calissó i L’Alcavot.

El programa de les Nits d’Estiu és impulsat i coordinat per la Regidoria de Cultura, amb la col·laboració de diverses regidories, serveis municipals i entitats de la vila. Ben aviat podreu consultar-ne tots els detalls a l’apartat web municipal www.castellarvalles.cat/nitsdestiu2024.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40