El Teatre del Coro de Sentmenat va acollir ahir dijous, 7 de març, l’acte de reconeixement del Certamen Atenea, impulsat pel Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII. Aquest certamen vol potenciar i donar a conèixer els treballs de recerca fets pels alumnes de 2n de batxillerat dels instituts de Castellar del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat. Els treballs presentats estan relacionats amb les arts, les ciències de la naturalesa, de la salut i del medi ambient, les ciències socials, les humanitats, les llengües, l’educació física, les matemàtiques i la tecnologia.
En aquesta edició, un total de 10 treballs realitzats per 22 alumnes han resultat guardonats amb un diploma i una gratificació a l’acte públic de reconeixement. D’aquests quatre corresponen a propostes presentades per alumnes de l’Institut Castellar i l’Institut Puig de la Creu.
De l’Institut Puig de la Creu, aquest any s’ha reconegut el treball “Sense Tabús – Parlem obertament del suïcidi juvenil” d’Edurne Pla Cid, tutoritzat per Mireia Parellada, on s’explora la necessitat d’abordar obertament el tema del suïcidi juvenil, motiu d’alarma a Espanya on és la principal causa de mort no natural. També s’ha distingit el treball “Emoció i color. Com controlar els sentiments amb el color i l’espai”, Eva Paz Gutiérrez i Carles Bosch Gibert, i tutoritzat per Manuel Martínez. Aquest estudi gira entorn a com els estímuls, en particular els colors, poden afectar els nostres sentiments a través de les associacions que fem amb cada color.
De l’Institut Castellar s’ha premiat “Darrera la passarel·la”, de Víctor Alejandre, Ginesta Martí, Paula Jiménez i Xavi Romero, i tutoritzat per Teresa Guxens. L’estudi analitza les estratègies comercials i les tècniques de màrqueting emprades per Zara per impulsar les seves vendes i consolidar-se com una de les marques de moda més reconegudes a nivell mundial. També ha estat reconegut el treball “L’amistat al llarg de la història”, d’Abril Belmonte, Abril Trillas, Claudia Garcia, Júlia Juliana, tutoritzat per Concepció Sagués. Es tracta d’un estudi que proposa una hipòtesi sobre com la concepció de l’amistat ha sofert distorsions i canvis al llarg de la història.
L’esdeveniment va comptar amb l’assistència de la tinent d’alcalde d’Educació, Infància, Joventut i Innovació, Anna Riera.