L’Auditori Municipal Miquel Pont va acollir ahir dimecres, 22 de març, l’acte de reconeixement del Certamen Atenea, impulsat pel Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII. Aquest certamen vol potenciar i donar a conèixer els treballs de recerca fets pels alumnes de 2n de batxillerat dels instituts de Castellar del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat. Els treballs presentats estan relacionats amb matèries d’arts, de les ciències de la naturalesa, salut i medi ambient, de les ciències socials, les humanitats, les llengües, l’educació física, i també dels camps de les matemàtiques i la tecnologia.
Enguany s’ha pogut tornar a celebrar un acte que ha aplegat l’alumnat i representants de cada municipi, després d’anys fent les entregues per separat a causa de la Covid-19.
L’esdeveniment va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Giménez, el 1r tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Creus, el representant dels Serveis Territorials del Departament d’Educació, Josep Maria Silva, i l’inspector del Departament d’Educació Ignasi Garcia, També van assistir-hi l’alcalde de Palau Solità i Plegamans, Oriol Lozano, i els regidors d’Educació de Sentmenat i Polinyà, Jaume Carbonell i Joel Fernández, així com l’equip tècnic del Serveis Educatius Vallès Occidental VIII.
L’acte va incloure l’atorgament de diplomes als 10 treballs guardonats, quatre dels quals són de Castellar, la projecció de vídeos amb la participació dels autors dels treballs i els seus tutors i diverses taules rodones per conversar sobre el contingut.
De l’Institut Castellar, aquest any s’ha reconegut el treball “Abolició de l’horari d’estiu” de Roger Cirera, Eric Fernández, Enric Plana i Bernat Noguer, tutoritzat per Albert Martín, on s’analitzen els motius pels quals cada any es genera debat quan es porten a terme els canvis horaris. També s’ha destacat “Com afecta el consum del tabac a les dones embarassades i a la seva descendència”, realitzat per Jana Berrio, David Capilla i Júlia López, i tutoritzat per Cristina Porta. Aquest estudi que gira entorn els efectes del tabac en les mares gestants i el nadó quan neix.
De l’Institut Puig de la Creu s’ha premiat “La comuna de París de 1871” de Paula Sànchez i tutoritzat per Josep Lluís Badal, que procura contextualitzar de forma històrica, filosòfica i teatral l’etapa que precedeix i succeeix la Comuna de París del 1871. També ha estat reconegut el treball “IA: una nova eina per ajudar els invidents”, d’Aya Talbi i Jordi Ramon Domènech, tutoritzat per Anna Armengol, un estudi sobre la creació d’un dispositiu d’intel·ligència artificial que permeti millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de visió.