Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de l'interior del futur nou espai de la Biblioteca.
Imatge de l'interior del futur nou espai de la Biblioteca.

S’instal·la l’estructura de fusta de l’ampliació de la Biblioteca Municipal Antoni Tort

Dijous 7 de juliol

Les obres d’ampliació de la Biblioteca Municipal Antoni Tort han avançat aquest mes de juny amb l’aixecament de l’estructura del nou edifici, annex a l’actual, que permetrà la creació dels nous espais. En concret, s’han aixecat les parets de càrrega i s’ha col·locat el sostre i la coberta, fent servir panells de fusta CLT (panells laminats de fusta de pi), un material natural i sostenible per a tota l’estructura.

Així, s’ha dut a terme la tercera fase d’aquesta obra, adjudicada a l’empresa Construcciones Fertres per 268.553 euros (IVA inclòs), després que anteriorment s’hagi procedit a l’enderroc de l’habitatge que existia a la finca del carrer de l’Hospital, número 9, i a fer el moviment de terres i la fonamentació requerida. Tot seguit, es continuarà amb els treballs de la façana, la coberta, que serà d’obra vista, les instal·lacions i els acabats dels equipaments.

Gràcies al sistema constructiu emprat i a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, l’edifici serà passiu energèticament, de manera que consumirà menys energia de la que produirà. En aquest sentit, cal destacar que es faran servir aïllaments de fibra de fusta a la façana i la coberta i que la climatització es farà amb un sistema d’aerotèrmia. També és remarcable que l’estructura de fusta recolzarà part del seu pes a la paret lateral de pedra vista de l’actual edifici de la Biblioteca, que mantindrà la seva aparença tal qual.

Un cop finalitzin les obres, l’equipament comptarà amb una superfície nova de 140 metres quadrats distribuïda en dos nivells, fet que permetrà l’habilitació de dues sales d’estudi amb capacitat per a 30 persones a la planta baixa. A la primera planta, s’habilitarà l’espai de treball destinat al personal de la Biblioteca i, a més, s’habilitarà un pati intern per a activitats, amb un porxo al fons.

El nou edifici, totalment accessible, connectarà amb les dependències actuals de la Biblioteca, però  tindrà també un accés segregat pel carrer de l’Hospital. D’aquesta manera, si és necessari, es podrà accedir directament als espais de la sala d’estudi sense haver de passar per l’interior de la Biblioteca.

En total, l’edifici de la Biblioteca passarà a comptar amb un total de 800 metres quadrats.

Es preveu que els treballs estiguin enllestits a finals d’aquest any.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40