Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Taller de fabricació de pasta de dents amb salvia del viver Els Tres Turons

El projecte “Un Estiu Enriquit” registra quasi 2.000 inscripcions d’infants i joves a 31 propostes de lleure per a aquest estiu

Dimecres 29 de juny de 2022

Aquesta xifra representa un índex de cobertura del 94% respecte el total de places disponibles que s’havien ofert enguany

Les activitats del projecte “Un estiu enriquit” que ofereixen fins a 27 entitats promotores d’educació en el lleure s’han iniciat aquesta setmana amb un índex molt alt de participació d’infants i joves. Enguany s’han registrat un total de 1.991 inscripcions a 31 propostes diferenciades que es duran a terme aquest estiu a Castellar del Vallès. Això suposa un índex de cobertura del 94% sobre el total de places disponibles.

L’Ajuntament ha donat continuïtat per tercer any consecutiu al projecte “Un Estiu Enriquit”, amb l’objectiu de disposar d’una oferta coordinada de propostes d’estiu que tinguin en comú l’acompanyament educatiu i socioemocional i l’enriquiment cultural i lúdic. La intenció d’aquest projecte és garantir una oferta inclusiva d’activitats, de manera que infants i adolescents puguin escollir a quina activitat d’estiu volen participar, garantint a més l’atenció a aquells amb necessitats educatives específiques.

Activitats complementàries

Les xifres altes d’inscripció també s’han vist acompanyades d’un volum elevat de peticions de les entitats promotores per participar a diverses propostes  addicionals que ofereix l’Ajuntament. En total s’han rebut 195 sol·licituds per a la realització d’activitats complementàries que es poden dur a terme als carrers i les places de la vila de manera que infants i adolescents tindran l’oportunitat de tastar propostes diferents a la del seu propi casal.

D’entre totes les sol·licituds, un 40% correspon a la utilització dels jocs d’aigua de la plaça de Catalunya. De la resta d’activitats complementàries destaquen les organitzades per serveis municipals, com ara el joc lliure i les activitats dirigides que proposa la Ludoteca, un concurs de bandes sonores i un taller d’ukelele que oferirà l’Escola Municipal de Música Torre Balada, l’activitat “Llegim sota les moreres” que ofereix la Biblioteca Antoni Tort o una sortida al riu Ripoll proposada per la Regidoria de Transició Ecològica.

També es duran a terme altres activitats com ara l’espectacle musical a càrrec de Grimpallunes, que el 12 de juliol aplegarà 300 infants a la plaça de la Fàbrica Nova, la farmaciola natural a l’estiu del Viver Tres Turons que en aquesta ocasió proposarà la fabricació d’una pasta de dents de sàlvia als jardins del Palau Tolrà o el planetari instal·lat a El Mirador, per on passaran 365 nens i nenes del 5 al 8 de juliol, o l’Hora del Conte que tindrà lloc a l’espai de L’Alcavot.

Suport a les entitats promotores i a les famílies

Per donar suport a les entitats organitzadores i promoure la participació dels infants i adolescents en les activitats incloses a “Un estiu enriquit”, l’Ajuntament destinarà al projecte una dotació extraordinària de 25.000 euros.

D’altra banda, la Regidoria d’Atenció Social ha atorgat aquest any 89 ajuts a menors per al pagament de les quotes d’activitats i menjador de l’Estiu Enriquit, amb un total de 57 famílies beneficiàries i un import de 10.499 euros. Aquesta convocatòria es va obrir entre el 27 de maig i el 8 de juny, i possibilita l’atorgament de subvencions durant un màxim de cinc setmanes amb una aportació per infant/adolescent no superior a 40 euros a la setmana.

L’Ajuntament també oferirà fins a 14 ajuts a les famílies amb menors que tenen Necessitats Educatives Específiques (NEE). En aquest cas, es subvenciona a les famílies la contractació del monitoratge específic que atén els/les participants d’aquest col·lectiu a les entitats organitzadores.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40