El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals de Catalunya (BBP) ha seleccionat dos nous projectes de l’Ajuntament de Castellar del Vallès per incloure’ls al seu catàleg d’experiències innovadores i de qualitat que poden servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals.
D’una banda, el projecte “Creació del camí del riu Ripoll” s’ha inclòs aquest mes de maig a l’apartat de bones pràctiques en l’àmbit del medi ambient. Aquesta és una iniciativa amb la qual es pretén recuperar un espai natural per a la ciutadania, fent-hi un camí accessible per fomentar que el riu sigui un espai de gaudi i un eix vertebrador de la vida, la cultura i l’oci de la població. En aquest sentit, s’ha millorat l’accessibilitat dels marges del riu, recuperant antics traçats, creant nous trams de camí i habilitant punts per al creuament del riu.
D’altra banda, l’apartat de pràctiques significatives del BBP inclou també des del mes de maig el projecte “Tallers inclusius per la població”, una iniciativa de l’àmbit de la inclusió social que ha agrupat diferents activitats obertes i adaptades al col·lectiu de persones amb diversitat funcional que, en molts casos, tractaven temes rellevants per a aquest col·lectiu. Entre d’altres, s’han fet cursos de llengua de signes catalana, tallers per aprendre a utilitzar la cadira tot-terreny “Joëlette”, cursos d’informàtica per a persones amb diversitat funcional o tallers de contenció física no violenta per a familiars i/o persones cuidadores.
El BBP és una iniciativa impulsada per la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals, la Federació de Municipis de Catalunya, i els ajuntaments catalans de més de 5.000 habitants. El seu objectiu fonamental és promoure la millora i la innovació en els governs locals. Per aconseguir-ho identifica i difon experiències innovadores de la gestió municipal.
A més d’aquestes dues noves incorporacions, el seu catàleg compta amb sis altres iniciatives de l’Ajuntament de Castellar del Vallès:
Podeu consultar-ne més informació clicant aquí.