Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Comissió organitzadora i col·laboradors/es del BRAM! 2021.
Comissió organitzadora i col·laboradors/es del BRAM! 2021.

David Trueba, Teresa Font i Judith Colell, convidats destacats del 13è BRAM!

Dijous 21 d'octubre de 2021

La Mostra de Cinema de Castellar del Vallès tindrà lloc entre el 5 i el 14 de novembre de 2021 en una edició que destaca per la paritat en la direcció dels films

Castellar del Vallès acollirà entre el 5 i el 14 de novembre el BRAM!, un esdeveniment cultural coorganitzat pel Club Cinema Castellar Vallès i l’Ajuntament que habitualment té lloc al mes de febrer però que aquest 2021 es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia.

La 13a edició de la Mostra de Cinema comptarà amb tres convidats destacats: el cineasta i escriptor David Trueba, que inaugurarà el BRAM! el divendres 5 de novembre, a les 20.30 h, amb el film A este lado del mundo; la muntadora castellarenca Teresa Font, que presentarà el seu darrer treball a  Madres paralelas, la nova pel·lícula d’Almodóvar; i Judith Colell, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català i que recentment ha dirigit la pel·lícula 15 horas.

D’aquesta edició del BRAM! en destaca la paritat en l’apartat de direcció dels films. Set de les 14 pel·lícules de la mostra són dirigides per dones i, en la majoria d’elles, la perspectiva de gènere es central en el relat. També hi haurà tres preestrenes de pel·lícules que encara no s’han pogut veure a les sales comercials: El acontecimiento, d’Audrey Diwan, pel·lícula gue va guanyar el Lleó d’Or al darrer Festival de Venècia; Libertad, primer llargmetratge de la catalana Clara Roquet i pel·lícula inaugural de la Seminci de Valladolid que comença aquest cap de setmana; i la ja anomenada 15 horas, de Judith Colell, premiada enguany als festivals de Màlaga i Terra Gollut.

Com en edicions prèvies, la música també serà present en la mostra amb el concert Cinema Paradiso, d’homenatge a Ennio Morricone, el dissabte 6 de novembre a les 20 h, a càrrec de la Carles Cases Strings Band i amb la presència d’Àlex Gorina.

Quant a les projeccions especials, destaca que dimecres 10 es presentarà el documental Flor i tavella de Josep Alavedra i Rafel Uyà. Aquest migmetratge, que és el resultat d’un treball de tres anys, segueix el conreu de la mongeta del ganxet a la comarca del Vallès. El documental forma part del projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès (IPCIV) i l’acte és coorganitzat amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Pel que fa les col·laboracions amb entitats cal destacar que l’entitat Suma Castellar participarà de la projecció de Siempre contigo, una pel·lícula que tracta la relació entre un pare i un fill amb autisme. Així mateix, l’Aula d’Extensió Universitària participa del BRAM! amb l’organització d’una xerrada amb la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell.

Finalment, i arrodonint una edició amb protagonisme femení, es podrà veure el curtmetratge de Georgina Cisquella, II Encuentro “Mujeres detrás de la cámara”: Las mujeres y los Goyas que recull imatges de les pel·lícules i testimonis de les creadores nominades als Goya 2021.

La secció oficial pel·lícula a pel·lícula

A este lado del mundo: El BRAM! 2021 engegarà amb el film A este lado del mundo, dirigit per David Trueba, que assistirà a l’acte inaugural. A la pel·lícula, un jove enginyer ha ocultat a la seva parella que l’han acomiadat de l’empresa on treballava. Per a encobrir-ho, no dubta a acceptar un encàrrec que el portarà fins a Melilla i que li canviarà la seva manera de veure el món. Aquesta pel·lícula s’apropa al tema de la immigració des d’una perspectiva poc explorada, la de la gent que viu d’esquenes al conflicte.

El acontecimiento: serà una de les preestrenes del BRAM!. La pel·lícula, la segona que dirigeix Audrey Diwan, tracta sobre l'embaràs no desitjat d’una jove a la França de 1963, i a més d’imposar-se al Festival de Venècia ha estat molt ben acollida per la crítica.

Madres paralelas: la muntadora castellarenca Teresa Font presentarà diumenge 7 de novembre la nova pel·lícula de Pedro Almodóvar, Madres paralelas. Font va guanyar el seu segon Goya al millor muntatge per l’anterior pel·lícula del director manxec Dolor y gloria (ja en tenia un per Dias contados, d’Imanol Uribe). De moment, el film ja li ha valgut a Penélope Cruz la Copa Volpi del Festival de Venècia a millor actriu.

15 horas: Judith Colell, l’actual presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, presentarà el dimarts 9 de novembre la seva pel·lícula 15 horas una coproducció catalana i dominicana que s’apropa a la violència de gènere. El film és una de les tres preestrenes d’aquest any i compta amb la col·laboració de L’Aula d'Extensió Universitària per a Gent Gran, ja que Colell oferirà aquella mateixa tarda una xerrada a l’Auditori organitzada per aquesta entitat.

Libertad: L’última preestrena del BRAM! serà Libertad, el debut a la direcció de la catalana Clara Roquet, que es projectarà el dijous 11 de novembre. La pel·lícula se centra en la relació entre dues noies adolescents (Maria Morera i Nicolle García) que forgen una amistat i desigual.

Siempre contigo: del director israelià Nir Bergmanes, es projectarà el divendres 12. Explica la relació d’un pare amb el seu fill autista. L’acte comptarà amb la col·laboració de Suma Castellar.

Petite maman: el mateix dia 12 es projectarà també Petite Maman de Céline Sciamma, directora que ja ha estat present al BRAM! en edicions anteriors com a directora de Retrato de una mujer en llamas i com a guionista de La vida d’en Carbassó. En aquest cas la pel·lícula parla sobre una relació especial entre dues nenes.

Queridos camaradas: dissabte 13 de novembre es podrà veure el darrer filmd’Andrei Konchalovsky ambientat a la Unió soviètica als anys 60.

Una joven prometedora: també dissabte es presentarà un film d’Emerald Fennell, que va aconseguir  l’Oscar a millor guió original i que comptava amb nominacions  a millor pel·lícula i millor direcció.

Maixabel: l’últim dia de la tretzena edició del BRAM!, diumenge 14, es podrà veure la darrera pel·lícula d’Icíar Bollaín, que aborda el diàleg entre exmembres de la banda terrorista ETA i familiars de víctimes.

Un segundo: el BRAM! Es clourà amb l’últim film del xinès Zhang Yimou, tracta la relació entre una nena orfe i un home que ha escapat d’un camp de treball durant la revolució cultural xinesa. La pel·lícula és també un homenatge al cinema.

Totes les pel·lícules es podran veure a l’Auditori Municipal Miquel Pont en versió original o versió original subtitulada.

La música del BRAM!

A Concert Paradiso (dissabte 6 de novembre a les 20 h) el quintet Carles Cases Strings Band reinterpreta les bandes sonores més conegudes del compositor italià Ennio Morricone, autor de centenars de bandes sonores. L’acte serà un homenatge a clàssics del cel·luloide com Cinema ParadisoNovecentoEls intocables d’Eliott Ness o Érase una vez en América i comptarà amb la presència del periodista cinematogràfic Àlex Gorina que aportarà tot el seu coneixement sobre els films en directe.

BRAM Infantil!

La mostra reserva un any més un espai a la seva programació per als més petits de casa. El BRAM! Infantil d’enguany s’adhereix a la commemoració del 150 aniversari del naixement de Segundo de Chomón i tindrà lloc el diumenge 7 de novembre les 12.00 h. Sota el nom Chomón per a la mainada es projectaran cinc curtmetratges que tenen com a nexe la figura del creador (ja fos ocupant-se de la direcció, la fotografia o els efectes especials).

Els curtmetratges de la sessió, basats en contes clàssics de la tradició occidental (contes de fades) i de la tradició oriental (Les mil i una nits) seran: El gat amb botes, Aladí o la llàntia meravellosa, Alí Babà i els 40 lladres, La bella dorment i El petit Polzet. S’han sonoritzat els films amb música composta expressament per a ells i, a més, la sessió comptarà amb la dinamització d’Artur Díaz que narrarà els contes en directe. Es tracta d’una sessió de la Filmoteca de Catalunya que compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Cineclubs.

També, el següent diumenge, 14 de novembre, el BRAM! Infantil acollirà la instal·lació a l’aire lliure PUCK i la seva troupe. Una activitat familiar per endinsar els més menuts en el món del cinema i l’animació on els personatges surten de la pantalla i envaeixen el carrer convertits en jocs. La instal·lació funcionarà al matí d’11 a 14 h i a la tarda de 16.30 a 19.30 h amb sessions continuades de 20 a 30 minuts cadascuna a la plaça d’El Mirador. Per accedir-hi, s’hauran de reservar entrades a la pàgina web de l’Auditori que no tenen cap cost.

Premi especial del públic: les mongetes del ganxet

Com ja és tradició, el BRAM! 2021 inclourà novament el Premi Especial del Públic, a partir les votacions dels espectadors de la mostra. La cinta guanyadora rebrà un guardó que consistirà en un sac de mongetes del ganxet, que l’organització farà arribar al director i a la productora de la pel·lícula que resulti premiada. A més, també se sortejaran 10 saquets de mongetes entre tots els participants.

Preus de les entrades

Les entrades individuals per assistir a les projeccions de pagament del BRAM! tindran un preu de 5 €, mentre que en el cas del BRAM! Infantil i el documental Flor i tavella l’entrada serà  gratuïta. Pel que fa al concert Cinema Paradiso l’entrada general costarà 15 € (12 € preu reduït per compra anticipada i per a col·lectius diversos).

En tots els casos, les entrades individuals es podran comprar a partir del 29 d’octubre al web www.auditoricastellar.cat, i també a la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de cada sessió o concert.

Abonaments

Pel que fa a l’abonament del BRAM!, inclou l’accés a 10 projeccions. És vàlid per a totes les sessions excepte la inauguració (05/11), Concert Paradiso (06/11) i el BRAM! Infantil (07/11 i 14/11) i Flor i tavella (10/11). El preu serà de 20 € per als socis del Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) i 25 € per al públic general, i es podran comprar a partir del 22 d’octubre a www.auditoricastellar.cat o a la taquilla de l’Auditori Municipal en dies de projecció del CCCV i en dies de sessió del BRAM!. Si es fa compra anticipada, l’abonament es podrà retirar a la taquilla de l’Auditori, presentant-hi el comprovant.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40