Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L’Ajuntament inverteix 150.000 euros en la millora de cinc places del municipi

Dimecres 14 d'abril de 2021

La Regidoria d’Espai Públic està enllestint aquests dies la millora de cinc places del municipi: la del Mas Romeu (al costat de l’escola El Casal), la del carrer de Can Juliana (a l’Aire-Sol A-B), les situades als carrers d’Alemanya i Luxemburg i Suècia (a l’Eixample nou) i la dels Horts (al carrer Clavé). Les actuacions han suposat una inversió aproximada de 150.000 euros.

Als nous espais del carrers d’Alemanya i Luxemburg s’ha canviat el concepte de plaça dura per plaça verda, amb parterres nous i zones de prada i ombres. En aquest sentit, s’han plantat una vintena d’arbres i s’ha optat per la gespa d’hidrosembra que es mantindrà amb un sistema de reg intel·ligent amb control remot.

Pel que fa a la plaça del carrer de Luxemburg, s’hi han instal·lat jocs infantils, mentre que la plaça del carrer d’Alemanya, que compta amb diverses dunes, s’ha plantejat com a espai de descans que pot utilitzar l’alumnat de l’INS Puig de la Creu, ja que el centre està situat just davant.

D’altra banda, a la plaça del Mas Romeu, situada al costat de l’escola El Casal, s’han instal·lat jocs infantils nous i es faran millores a l’entorn de l’espai, com ara la renovació de les baranes de fusta en algun tram malmès. A la del carrer de Can Juliana també s’ha renovat el parc infantil, es pavimentarà una pista de bàsquet i manca col·locar mobiliari urbà a la zona de bosc.

Finalment, a la plaça dels Horts s’està remodelant el parterre que connecta les dues parts de la plaça, a més d’incorporar-hi elements lúdics com són dos tobogans que aprofiten el desnivell. Just en un espai triangular que separa els dos nivells està prevista la plantació d’una olivera com a element emblemàtic del clima mediterrani.

El programa +Castellar que mai preveu aquest any la remodelació de més espais públics: en aquesta ocasió, serà el torn de les places del Forjador i d’Emili Altimira.

Millora de la distribució del trànsit a la ronda de Tramuntana

D’altra banda, l’Ajuntament ha dut a terme una altra actuació de millora de la distribució del trànsit en la connexió de la ronda de Tramuntana amb la carretera de Sentmenat. Concretament, s’ha habilitat un carril central que permet als vehicles creuar aquesta via continuant en línia recta per la ronda de Tramuntana sense haver de fer un gir per incorporar-se a la carretera. Precisament, els altres dos carrils ja existents permeten incorporar-se a la carretera C1415, un per anar en direcció Sentmenat i l’altra en direcció al centre urbà.

Reforma del segon tram de les escales dels “Enanitos”

Una altra actuació és la remodelació del segon tram de les anomenades escales dels “Enanitos”, situades a Sant Feliu del Racó. Es tracta d’un camí per a vianants malmès, el mateix que es feia servir per anar a La Mola, que supera el pendent entre el Centre Feliuenc i la plaça del Munt. El camí s’anirà recuperant per fases per tal que sigui practicable per a veïnat i excursionistes. L’any 2020 es va renovar un tram de 80 metres d’escales de pedra natural situat entre el carrer del Repòs i el de Muronell i en les darreres setmanes s’ha enllestit un altre tram de 80 metres que van a continuació del carrer del Muronell i fins arribar al carrer de Vinyes.

Una altra millora a l’espai públic que s’està duent a terme en aquests moments és la renovació de trams de vorera malmesa al carrer de Portugal, així com la reparació de diversos escossells d’arbres.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40