Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una de les papereres i dispensadors de bosses que s'han instal·lat al municipi.
Imatge d'una de les papereres i dispensadors de bosses que s'han instal·lat al municipi.

L’Ajuntament renova diverses places i actua en el manteniment de diferents punts del nucli urbà i les urbanitzacions

Dimecres 18 de novembre de 2020

L’Ajuntament de Castellar del Vallès està duent a terme aquest darrer trimestre de l’any diverses intervencions de millora a la via pública, entre les quals destaquen la remodelació de diverses places del municipi i diverses actuacions de manteniment de voreres i asfalt al nucli urbà i a les urbanitzacions. El conjunt d’actuacions suposa una inversió aproximada de 500.000 euros.

Més bancs, taules de pícnic i dispensadors de bosses per als excrements dels gossos

En compliment d’una de les propostes guanyadores de la darrera edició dels pressupostos participatius, s’està tirant endavant una actuació per tal de millorar la qualitat de diversos espais públics com a punt de trobada.

Una de les accions destacades és la col·locació de 35 papereres especials a diferents places amb dispensadors de bosses per afavorir la recollida d’excrements dels gossos.

D’altra banda, s’han col·locat 67 bancs per seure en diverses places del municipi. D’aquests, 33 són de model ecològic i 7 s’han col·locat a la part antiga de la plaça Major i segueixen la línia romàntica en consonància a altres bancs que hi ha a la plaça.

Finalment, s’estan posant 40 taules de pícnic ens diferents espais, algunes de les quals són properes a les zones de jocs infantils.

La intervenció es completa amb la instal·lació d’una font a la plaça de Carcassona.

Reforma de diverses places del municipi

La Regidoria d’Espai Públic està duent a terme una actuació de millora a cinc places del municipi: la del Mas Romeu (al costat de l’escola El Casal), la del carrer de Can Juliana (a l’Aire-Sol A-B), la dels Horts (al carrer Clavé), i les situades als carrers d’Alemanya i Luxemburg i Suècia (a l’Eixample nou).

A la plaça del Mas Romeu s’instal·laran jocs infantils nous i es faran millores a l’entorn de l’espai. A la del carrer de Can Juliana també es renovarà el parc infantil, es pavimentarà una pista de bàsquet i es col·locarà mobiliari urbà a la zona de bosc.

Pel que fa a la plaça del Horts, es remodelarà el parterre que connecta els dos nivells de la plaça, a més d’incorporar-hi elements lúdics.

I, finalment, a les places de l’Eixample nou es canviarà el concepte de plaça dura per plaça verda, amb parterres nous i zones de prada i ombres.

Reforma del primer tram de les escales dels “Enanitos”

Una altra actuació és la remodelació del primer tram de les anomenades escales dels Enanitos, situades a Sant Feliu del Racó. Es tracta d’un camí per a vianants malmès, el mateix que es feia servir per anar a La Mola, que supera el pendent entre el Centre Feliuenc i la plaça del Munt. El camí s’anirà recuperant per fases per tal que sigui practicable per a veïnat i excursionistes. Ara ja s’ha renovat el tram de 80 metres d’escales de pedra natural situat entre el carrer del Repòs i el de Muronell. Resta pendent la col·locació d’una barana de fusta.

En una segona fase, que s’ha d’iniciar abans d’acabar el 2020, s’intervindrà en els 80 metres que van a continuació del carrer del Muronell i fins arribar al carrer de Vinyes. D’aquesta manera, es vol millorar la mobilitat interior a peu entre Sant Feliu del Racó i El Racó.

Voreres i asfalt a l’Aire-Sol D i millora de talús a El Balcó

També des del passat mes d’octubre, l’Ajuntament està duent a terme una intervenció important de renovació de voreres i asfaltat a tres carrers de la urbanització Aire-Sol D: el del Pessebre, el de la Primavera i el de la Ginesta.

Aquesta setmana, a més, ha començat una intervenció important d’estabilització d’un talús de roca en un tram del carrer del Cim, que connecta l’Aire-Sol D i El Balcó de Sant Llorenç. L’objectiu dels treballs, que tindran una durada d’unes sis setmanes, és garantir el trànsit segur en aquest vial evitant la caiguda de pedres.

Altres actuacions al nucli urbà

Altres actuacions destacades al nucli urbà són l’ampliació de la vorera d’un tram de l’avinguda de Sant Esteve, entre Sala Boadella i Montcada, que té per objectiu millorar la fluïdesa de la circulació en aquest tram estret de carrer. També s’ha fet una actuació de manteniment al carrer de Portugal, on s’ha reparat un tram de panot de vorera, entre els carrers dels Pedrissos i de Galícia, ja que les arrels dels arbres l’havien aixecada.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40