Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Fragment del cartell que es podrà trobar als establiments que s'adhereixin a la campanya.
Fragment del cartell que es podrà trobar als establiments que s'adhereixin a la campanya.

L’Ajuntament s’adhereix a la campanya "Establiment segur contra la violència masclista"

Dilluns 30 de març de 2020

L’Ajuntament de Castellar del Vallès s’ha adherit a la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”, una proposta engegada per l’Institut Català de les Dones i els Mossos d’Esquadra amb l’objectiu que les dones que es troben en situació de violència masclista comptin durant el període de confinament amb el suport dels comerços per trucar al 900 900 120 o al 112.

Així, en els propers dies es faran arribar als establiments comercials que romanen oberts per cobrir necessitats bàsiques i que també s’adhereixin a la campanya uns cartells amb el missatge “Establiment segur contra la violència masclista. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i fills, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo”.

L’Ajuntament contactarà amb tots els establiments comercials que aquests dies estan oberts per animar-los a sumar-se a la campanya. Els comerços que per pròpia iniciativa vulguin adherir-s’hi poden omplir un formulari a l’adreça www.castellarvalles.cat/establimentsegurdona.

Els que s’hi apuntin només hauran de penjar en un lloc visible de l’establiment el cartell de la campanya. En cas de rebre alguna dona amb una demanda d’ajuda, l’establiment trucarà per ella al telèfon d’atenció 900 900 120 (actiu les 24 hores) o bé al telèfon de l’Ajuntament (tel. 937144040) i n’anotarà el nom sencer per poder-la localitzar posteriorment.

Aquesta és una de les mesures que s’han pres aquests dies excepcionals de confinament provocat per l’Estat d’alarma decretat amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus. En aquest sentit, les diferents administracions han reforçat els serveis d’atenció a dones en situació de violència masclista, per tal d’evitar que hi hagi cap dona desatesa malgrat la dificultat de mobilitat i atenció presencial.

L’Institut Català de les Dones (ICD) ofereix en el web https://dones.gencat.cat informació actualitzada sobre com accedir als diferents serveis d’atenció d’altres departaments de la Generalitat i dels ens locals. A més, s’han reforçat els recursos d’atenció telefònica gratuïta (900 900 120), que atén les 24 hores del dia. També cal assenyalar que es pot contactar amb l’ICD a través de WhatsApp, al número 671 778 540, o enviant un correu electrònic a 900900112@gencat.cat.

En l’àmbit local, els Serveis d’Atenció a les Dones (SIAD) de Castellar del Vallès, inclosos els de Psicodona i Psicoinfància, han transformat les visites presencials en telefòniques o telemàtiques. A més, els i les professionals referents dels serveis membres del protocol municipal contra la violència masclista estan alertats per a possibles situacions que puguin esdevenir-se i requereixin la seva actuació. Val a dir que per a qualsevol consulta es pot trucar al telèfon 93 714 40 40.

Pel que fa als Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) del Vallès Occidental, atenen al telèfon 93 692 31 83 i també presencialment en cas d’urgència o amb cita prèvia a través del correu sievallesoccidental@safareig.org, en el cas de dones ja ateses anteriorment al servei.

Per a més informació sobre els d’atenció a dones en situació de violència masclista durant la situació de confinament a causa de l’emergència sanitària, cliqueu aquí http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/serveis-en-lestat-de-confinament/.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40