Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment de l'acte de lliurament dels diplomes.
Imatge d'un moment de l'acte de lliurament dels diplomes.

Finalitza un curs de coneixement de la societat catalana inclòs al Servei de primer acollida

Dimarts 4 de febrer de 2020

Una dotzena de persones ha rebut els diplomes acreditatius de la realització d’un curs sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic que forma part de la formació que s’ofereix des de la l’Ajuntament en el marc del Servei de primera acollida.

Aquest servei, que s’ofereix des de la Regidoria de Cooperació i Nova Ciutadania, d’acord amb el que estableix la Llei 10/2010, de 10 de maig, d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya, s’adreça a persones estrangeres immigrades, a sol·licitants d’asil o protecció subsidiària i a persones refugiades, apàtrides i retornades. En tots els casos, cal tenir més de 16 anys. Consisteix en un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes, com l’acompanyament i la certificació a través de la realització de tres mòduls formatius d’uns coneixements mínims per facilitar la vida i el treball a Catalunya.

El mòdul formatiu sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic (Mòdul C), de 15 hores de durada, s’ha dut a terme a la seu de Creu Roja. L’objectiu de la formació és afavorir, d’una banda, la integració social de les persones que la porten a terme, donant-los eines per conèixer la societat que les acull i, d’altra banda, la igualtat d’oportunitats i la inclusió social. El temari inclou qüestions com el coneixement de les diferents administracions a nivell estatal, autonòmic i municipal, del sistema educatiu i sanitari, dades històriques i socials sobre Catalunya, normes de convivència i serveis i recursos de què disposa el municipi, entre d’altres.

Els altres mòduls inclosos en el Servei de primera acollida són el Mòdul A, per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de durada destinades a cada, i el Mòdul B, sobre coneixement laboral, de 15 hores de durada, que se centra a transmetre els coneixements que permetin als alumnes fer front a un entorn laboral diferent al seu país d’origen. Les persones que completin els tres mòduls rebran el certificat d’acollida, una certificació feta per la Generalitat de Catalunya. Aquest certificat és d’utilitat per a l’obtenció del certificat d’informe d’arrelament i l’accés al mercat laboral, així com per a la tramitació de la nacionalitat i la renovació de la residència.

Per accedir al Servei de primera acollida cal demanar cita prèvia al Servei d’Atenció Ciutadana (El Mirador), per telèfon 93 714 40 40 o presencialment.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40