Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Els infants, amb els seus diplomes, amb  l’alcalde, Ignasi Giménez, i el regidor d’Educació, Joan Creus.
Els infants, amb els seus diplomes, amb l’alcalde, Ignasi Giménez, i el regidor d’Educació, Joan Creus.

Els alumnes de 5è de l’escola FEDAC Castellar van participar el curs passat del programa de cultura emprenedora CuEme

Dimecres 3 de juliol de 2019

La iniciativa va consistir en la creació i desenvolupament d’una cooperativa al llarg del curs 2018-2019

Els alumnes de cinquè de primària de l’escola FEDAC Castellar van cloure fa uns dies, just abans de finalitzar el curs escolar, la seva participació al programa de Cultura Emprenedora CuEmE, impulsat per la Diputació de Barcelona.

L’alumnat ha fet el balanç de l’experiència d’aquest programa, que va consistir en la creació i desenvolupament d’una cooperativa que duia per nom Empresa Feliç Artesanal (EFA) al llarg del curs 2018-2019, des del seu plantejament formal fins a la venda del producte al mercat no sedentari dels dissabtes. Concretament es van vendre diferents objectes com ara guardioles, punts de llibre, imans i clauers o “subjectamòbils”, entre d’altres.

Per a la seva creació, els i les alumnes van fer una aportació de capital de 3 euros cadascun, i es van organitzar en diferents càrrecs i departaments per dissenyar el producte i impulsar el procés productiu, així com el pla de comunicació i màrqueting, la comercialització i la gestió econòmica administrativa. Un cop retornat el capital inicial, un 15% dels beneficis s’ha destinat a l’ONG Save the children, mentre que la quantitat restant la van fer servir per dur a terme una activitat lúdica, consistent amb una guerra d’aigua i la compra d’un gelat per a cadascun d’ells.

Per dur a terme el projecte van comptar amb el suport de la comunitat educativa i agents socials del municipi, a més de les regidories d’Educació i d’Activitat Econòmica de l’Ajuntament, que van actuar com a dinamitzadors i coordinadors del projecte posant els seus recursos a l’abast dels nens i nenes i del seu projecte.

L’acte de cloenda, que va tenir lloc el passat 19 de juny, va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Giménez, i del regidor d’Educació, Joan Creus, i va consistir en el lliurament  de diplomes per a cadascun dels i les alumnes participants.

El programa CuEmE va començar el curs 2011-2012 i ha arribat enguany a la vuitena edició.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40