Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de l'acte de lliurament dels vals de compra i les targetes de transport.
Imatge de l'acte de lliurament dels vals de compra i les targetes de transport.

Humana lliura a l’Ajuntament vals de compra i targetes de transport que es lliuraran a persones necessitades de la vila

Divendres 5 d'abril de 2019

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha lliurat aquesta setmana a l’Ajuntament vint vals de compra i cinc bitllets T-10, que es repartiran entre persones necessitades de la vila, en un acte que ha comptat amb l’assistència del Regidor de Serveis Socials i Salut, Joan Creus, i la promotora nacional d’Humana, Mariana Franzon.

D’una banda, els vals lliurats al consistori, per valor de 30 euros cadascun, arriben a un import global de 600 euros, i es podran bescanviar a qualsevol de les botigues d’Humana a Barcelona. A més, la fundació ha facilitat a l’Ajuntament cinc bitllets de transport necessaris perquè les persones que rebin els bons d’ajuda puguin desplaçar-se a les botigues de Barcelona de manera gratuïta. Aquesta iniciativa permet que la Regidoria de Salut i Serveis Socials pugui canalitzar l’ajuda cap a famílies amb necessitats de vestimenta bàsica.

El lliurament de bons d’ajuda per part d’Humana a l’Ajuntament de Castellar és una acció que es du a terme des de l’any 2009, d’acord amb els diferents convenis que han signat ambdues institucions, i s’inclou dins el programa d’acció social que Humana desenvolupa a l’Estat espanyol amb els seus col·laboradors, entre els quals es troba l’Ajuntament. Des de llavors, s’han distribuït a la vila 150 bons d’ajuda, per un import total de 4.500 euros, que han permès a centenars de persones adquirir peces a la xarxa de botigues d’Humana d’una manera gratuïta. L’any 2015, Humana també va atendre una petició provinent dels Serveis Socials Municipals per lliurar roba de la llar (mantes, edredons, llençols...) per a un habitatge d’emergència social.

A més, segons la renovació d’aquest acord el 2014, l’organització realitza una aportació econòmica anual per a accions de solidaritat local. Des d’aquesta data, s’han destinat a aquesta finalitat 11.800 euros.

Contenidors a Castellar

La fundació gestiona des de l’any 2007 la recollida selectiva de roba usada al municipi a través d’una xarxa de contenidors que s’ha anat ampliant al llarg dels anys. Amb la signatura d’un nou conveni que l’Ajuntament i Humana van signar el 18 de desembre de 2018, la xarxa s’ha ampliat amb quatre contenidors situats al carrer d’Anselm Clavé (davant de la pl. del Molí), a l’av. de Sant Esteve (davant de la pl. de la Llibertat), a la Ronda de Ponent cantonada amb el c. Josep Vicenç Foix (al sector residencial de Can Carner) i a l’av. de Can Font, que s’afegeixen als 13 que hi havia fins al moment i que estan situats als carrers de País Valencià (davant del complex esportiu Puigverd), Prat de la Riba (davant de l’escola Sant Esteve), Barcelona (davant de la pl. Europa), Dr. Vergés (davant de la pl. del Forjador), Ripollet (amb 2 contenidors situats davant del Centre d’Atenció Primària), av. Onze de setembre (davant de la plaça Mossèn Cinto Verdaguer), Països Baixos (davant de l’INS Puig de la Creu), i Portugal, entre el passatge d’Àustria i el carrer d’Alemanya. A més, també n’hi ha d’ubicats a la pl. de Joan Coromines (al sector residencial de Can Carner), a la ronda de Tramuntana, a la Deixalleria municipal (on hi ha instal·lats 2 contenidors) i al davant d’un supermercat de la població. Tots ells es troben en llocs de fàcil accés i dins de les àrees d’aportació voluntària.

L’any 2018, a Castellar es van recollir 71.909 quilos de tèxtil dels contenidors d’Humana instal·lats al municipi, una xifra pràcticament igual a la del 2017, quan se’n van recollir 71.769 quilos. Aquestes donacions equivalen a 148.800 peces de roba recuperades que tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge. Val a dir també que cada quilo de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 quilos de CO2a l’atmosfera.

Fundació Humana

Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou des del 1987 la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i du a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda social al territori més proper. A Castellar, l’entitat sense ànim de lucre assumeix la gestió del tèxtil usat al municipi des del 2007.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40