Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Fragment del cartell promocional de la Setmana de la Ciència.
Fragment del cartell promocional de la Setmana de la Ciència.

L’espectacle "Geometria amb bombolles de sabó" obrirà dilluns les activitats de la Setmana de la Ciència a Castellar

Dimecres 7 de novembre de 2018

La proposta del matemàtic Anton Aubanell donarà el tret de sortida a un programa d’activitats que suma prop d’una trentena de propostes

L’espectacle Geometria amb bombolles de sabó, a càrrec del matemàtic Anton Aubanell, obrirà dilluns vinent, 12 de novembre, les propostes de la Setmana de la Ciència a Castellar del Vallès, un programa d’activitats organitzat per El Mirador Centre de Coneixement amb la col·laboració de l’INS Castellar, el Servei Educatiu Vallès Occidental VIII i l’Associació de Comerciants que inclou més d’una trentena de propostes divulgatives i de lleure adreçades a totes les edats.

L’activitat inaugural, que tindrà lloc a les 17.30 hores a la Sala d’Actes d’El Mirador, s’estructurarà en dues parts. En la primera, es donarà a conèixer el fonament físic que es troba en la base del comportament de les bombolles, mentre que la segona serà de caràcter més experimental, amb activitats per obtenir diferents figures amb bombolles.

El mateix dilluns dia 12 engegaran també els tallers programats fins al dijous, 15 de novembre. D’una banda, s’han programat tres tallers de gran format. En primer lloc, el Lab 0_6 UManresa n’oferirà un que pretén acostar la ciència de manera participativa i atractiva a infants de 0 a 3 anys. El segon taller, per a tota la família, és el proposat pel Museu de les Matemàtiques de Catalunya que du per títol “Les cúpules de Leonardo” i que consistirà a construir estructures. Finalment, Fora d’Òrbita convertirà la Sala Lluís Valls Areny en un planetari que oferirà quatre sessions durant dos dies. Així mateix, també es podrà fer observació des del telescopi instal·lat a la terrassa d’El Mirador.

També s’han organitzat un total de nou tallers que requereixen d’inscripció prèvia a través del web www.castellarvalles.cat/inscripciosetmanadelaciencia. D’una banda, eXplorium en realitzarà sis de relacionats amb la robòtica, adreçats a infants i adolescents d’entre 5 i 16 anys. Un altre taller, amb Lola Ventós i Montse Campdepadrós, du per títol “Pinzellades de física quàntica per a nens i nenes” i s’adreça a infants de 5 a 12 anys. Es tracta d’un taller lúdic de creació plàstica, a partir de l’apropament a la realitat del món quàntic. Cal tenir en compte que tant aquesta proposta com totes les de robòtica les duran a terme exclusivament els infants, sense la participació dels pares i mares.

Per participar al taller “Les caixes misterioses (despertem vocacions)”, a càrrec de Lab 0_6 Manresa, per a adolescents de 12 a 16 anys, també caldrà formalitzar inscripció. D’altra banda, s’han exhaurit les places d’una de les dues sessions de la proposta per a tota la família “Experimentació amb actes quotidians”, que anirà a càrrec de Rocío Luna.

D’altra banda, s’han programat cinc altres tallers que no requereixen d’inscripció: “La Cuina i la química. Desnaturalització de proteïnes a la francesa” amb Re-Crea Accions Culturals; “Vol amb drons”, amb Codelearn i l’Associació de Comerciants de Castellar; “Llum. Taules d’experimentació” amb el Laboratori d’Aprenentatge Científica; “La impressió 3D i les seves utilitats” amb Alan Alves, enginyer i emprenedor castellarenc; i “1,2,3... Química!”, a càrrec de l’INS Castellar.

Exposició i acte de cloenda amb Big Van Ciencia

El programa d’actes de la Setmana de la Ciència també proposa l’exposició “Amb A d’Astrònoma”, de l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona, que està dedicada a astrònomes de rellevància mundial al llarg de la història. La mostra es podrà visitar del 12 al 18 de novembre a l’Espai Sales d’El Mirador.

També cal fer esment de la xerrada “Espais Blaus: més enllà del popular ‘sol i platja’”, que anirà a càrrec del Servei Educatiu Vallès Occidental VIII i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i s’adreçarà a escolars de secundària del municipi.

Finalment, la Setmana de la Ciència es clourà diumenge 18 de novembre, amb l’espectacle humorístic a l’estil “club de la comedia” que du per nom Monòlegs científics. Històries científiques per difractar-se de riure, a càrrec de Big Van Ciencia, que es podrà veure a les 18 hores a la Sala d’Actes d’El Mirador.

Per a més informació sobre la Setmana de la Ciència 2018 a Castellar del Vallès podeu consultar l’enllaç www.castellarvalles.cat/setmanadelaciencia.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40