Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L'alcalde, Ignasi Giménez, el director general de Càritas Diocesana de Terrassa, Salvador Obiols i el rector de la Parròquia de Sant Esteve, Mn. Txema i Cot, i diversos voluntaris de l'entitat han visitat avui les instal·lacions que es renovaran.
L'alcalde, Ignasi Giménez, el director general de Càritas Diocesana de Terrassa, Salvador Obiols i el rector de la Parròquia de Sant Esteve, Mn. Txema i Cot, i diversos voluntaris de l'entitat han visitat avui les instal·lacions que es renovaran.

Càritas Castellar – Via Solidària ampliarà les dependències de gestió d’aliments i roba a l’Espai Tolrà

Dimecres 11 de juliol de 2018

L’Ajuntament de Castellar del Vallès renovarà i ampliarà en els propers mesos el local que Càritas Castellar – Via Solidària disposa des de l’any 2004 a l’Espai Tolrà. L’actuació permetrà a l’entitat, que pertany a la Parròquia de Sant Esteve, donar un nou impuls al programa de suport a les necessitats bàsiques de les famílies en matèria d’alimentació i roba.

L’espai tindrà accés directe des del carrer de Portugal. A la planta baixa (a nivell de carrer) s’ubicarà la botiga de menjar i el magatzem d’aliments, a més d’un aparador de la botiga de roba, la qual estarà situada a la planta soterrani. En aquest segon espai, a més de la botiga de roba, també hi haurà una consigna pels voluntaris, una petita sala polivalent i un lavabo.

D’una banda, l’objectiu de la intervenció és oferir a l’entitat un espai que permeti millorar la gestió del servei d’aliments, que es duu a terme de manera coordinada amb el Serveis Socials Municipals i s’adreça a les persones amb dificultats socioeconòmiques i que no poden cobrir adequadament les seves necessitats alimentàries.

Cal recordar que Càritas Castellar – Via Solidària participa del projecte “Recooperem”, una iniciativa d’aprofitament alimentari del sobrant dels menjadors escolars. A Castellar, els àpats emmagatzemats són traslladats a les dependències de Càritas Castellar per voluntaris de l’entitat, des d’on es distribueixen posteriorment a famílies amb necessitats socioeconòmiques. L’entitat també gestiona els aliments procedents de donacions d’entitats, empreses i particulars de la vila, així com del Banc d’Aliments, i participa en les campanyes puntuals de recollida d’aliments i de joquines sòlidàries per Nadal.

D’altra banda, l’ampliació del local de l’Espai Tolrà permetrà obrir una nova etapa en el servei de recollida i reciclatge de roba usada de l’entitat. Aquest és un projecte d’economia social i solidària que funciona gràcies a un programa de Càritas Diocesana (que ja s’ha endegat en diferents municipis del Vallès), a través de la reutilització, el reciclatge, la donació i la venda de roba de segona mà. Fruit d’aquest projecte, l’Ajuntament i Càritas signaran properament un conveni per a la instal·lació de contenidors de roba usada en diferents punts de la població.

Remodelació de l’Espai Tolrà

L’ampliació i millora del local de Càritas a l’Espai Tolrà s’emmarca dins una actuació global de millora d’aquest equipament municipal, que és el de majors dimensions del municipi. 14 anys després de la seva estrena, l’Ajuntament farà un esforç inversor de més de 800.000 euros per tal d’arranjar-ne la façana exterior i una part de la coberta, adequar locals amb façana al carrer de Portugal, obrir un accés independent per al magatzem de la Brigada Municipal, i habilitar sortides d’emergència, entre d’altres aspectes. Els treballs, que s’iniciaran aquest mes de juliol i tindran una durada de cinc mesos, aniran a càrrec de l’UTE formada per Rehac, SA i Rogasa.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40