Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional de l'activitat.
Imatge promocional de l'activitat.

Castellar commemorarà dimarts el Dia per a l’alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals

Dimecres 27 de juny de 2018

Castellar del Vallès commemorarà dimarts que ve, 3 de juliol, el Dia per a l’alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (LGTBI) amb un acte que s’ha programat a les 20 hores a la Biblioteca Municipal Antoni Tort.

L’activitat consistirà en la projecció del documental Lluitadores, dirigit per Maria Khan, sobre la història de quatre dones lesbianes en edat avançada que van viure la repressió del franquisme i que han estat afectades per una triple discriminació: per ser dones, per ser lesbianes, i per ser grans. El documental, que es va gravar l’any 2015 i té una durada de 28 minuts, donarà pas a continuació a un debat obert a la participació dels assistents, moderat per José Benito Eres Rigueira, president de l’Associació Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG). Prèviament, també es farà lectura del manifest commemoratiu d’enguany.

Aquesta proposta és un acte reivindicatiu i de sensibilització que posa l’accent en la reflexió a l’entorn de la diversitat afectiva, sexual i d’igualtat de gènere, i en la prevenció de la LGTBIfòbia. Des de l’octubre de 2014, Catalunya disposa de la llei 11/2014, que té entre els seus objectius aconseguir reduir la discriminació i fomentar valors d’igualtat, respecte i tolerància.

El Dia Internacional per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals, que se celebra cada 28 de juny, commemora els fets esdevinguts aquest dia de 1969 a Stonewall Inn, un bar de Nova York on es va fer una batuda policial a homes gais que va derivar en aldarulls i manifestacions pels drets de les persones homosexuals i transsexuals.

Segons dades de l’Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals, en l’actualitat encara hi ha més de 70 països en què l’homosexualitat és perseguida.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40