Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional del Dia Internacional de les Dones.
Imatge promocional del Dia Internacional de les Dones.

Diverses activitats commemoraran a Castellar el Dia Internacional de les Dones

Dilluns 5 de març de 2018

Les activitats previstes el 8 de març s’han canviat de data amb motiu de la vaga feminista prevista aquest dia, i es faran el 7 de març

Diverses activitats commemoraran entre el 7 i el 15 de març el Dia Internacional de les Dones, que se celebra arreu del món cada 8 de març.

Les tres primeres propostes, que s’havien previst el mateix 8 de març, s’han canviat de data amb motiu de la vaga feminista prevista aquest dia, i es faran finalment el 7 de març. Així, el proper dimecres, a les 9 hores, es durà a terme a la plaça del Mercat la lectura del manifest del Dia de les Dones. Tot seguit, s’ha programat una caminada oberta a tothom que, sota el títol “Fem passes per les dones!”, recorrerà 6 km dels entorns del terme municipal.

El 7 de març mateix, però ja a la tarda (20 h), la Biblioteca Municipal Antoni Tort acollirà la proposta Totes 8 en diem 16, una lectura basada en el llibre Elles!, d’Agnès Rotger, que comptarà amb música en directe. L’activitat consistirà en la lectura de 16 biografies de dones oblidades per la història, a càrrec de 8 actrius. Així, Montse Gatell llegirà Violant Carnera i Isabel de Villena; Dolors Ruiz, Maria de Castella i Mercè Núñez Targa; Clara Soley, Maria de Montpeller i Concepció Aleixandre Ballester; Clara Sellés, Violant de Bari i Maria Pepa Colomer; Agnès Hernández, Margarida Borràs i Montserrat Capdevila d’Oriola; Mònica Clarà, Narcisa Freixas i Josefina Torrents; Sara Schkot, Conxita Supervia i Aldonça de Bellera; i Bet Tena, Caterina Albert i Francesca Bonnemaison.

La música la posarà Míriam Aguado, que interpretarà dues peces, també de dones: “Revolution”, de Tracy Chapman”; i “Only a woman”, d’Eleanor McEvoy.

Aquesta mateixa setmana, dissabte 10 de març, Creu Roja durà a terme diverses activitats al carrer de Sala Boadella, a partir de les 10 hores, aplegades sota el títol “El feminisme és el meu superpoder”. Entre d’altres, hi haurà un photocall amb disfresses d’heroïnes i música feta per dones.

Xerrada amb perspectiva femenina en el marc del cicle “Reflexions” del Pla Estratègic

Les activitats puntuals s’allargaran fins a la setmana següent, en què s’han previst propostes dimecres i dijous. Així, dimecres 14 de març s’ha programat una sessió de cinema-tertúlia a partir del visionat de diversos curmetratges, a les 18 hores a la Sala d’Actes d’El Mirador i a càrrec de Psicovallès.

El mateix espai acollirà dijous, 15 de març, a les 18.30 h, una nova xerrada del cicle “Reflexions. Diàlegs sobre el futur”, del Pla Estratègic Castellar 20/20. En aquesta ocasió, la proposta porta per títol “Igualtat i transversalitat de gènere. El rol de les dones, present i futur”, i anirà a càrrec de Sonia Ruiz, cap de transversalitat de gènere de l’Ajuntament de Barcelona, i Lourdes Muñoz, projecte Sheleader. La castellarenca Gemma Ubasart, doctora en Ciència Política per la UAB i professora de la Universitat de Girona, farà de moderadora. L’aforament per assistir-hi és limitat, de manera que es prioritzarà l’entrada de les persones que hagin formalitzat inscripció a través del web municipal, a l’enllaç www.castellarvalles.cat/inscripciociclereflexions.

Exposicions

A més de les propostes puntuals es podran visitar a diferents exposicions: a l’Escola Municipal d’Adults, “Una dona, un dia”, fins al 31 de març, i “Trenquem reixes per la llibertat”, una mostra permanent. I, a la Biblioteca Antoni Tort, del 8 al 31 de març, una mostra de llibres escrits per dones i que giren al voltant de la dona que s’ha titulat “D de dona”.

Les activitats han estat dissenyades i organitzades en la Comissió municipal per la igualtat d’oportunitats home-dona, liderada per la Regidoria de Programes Socials.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40