Els participants formen part de la comissió creada amb motiu de la redacció d’un nou protocol d’actuació aprovat l’any 2016
Una vintena de professionals dels àmbits de la sanitat, els serveis socials i els cossos de seguretat han participat aquest mes de febrer d’una formació de prevenció i seguiment de situacions de violència envers les dones. Els participants formen part en la seva majoria de la comissió que es va encarregar de la redacció del nou protocol, aprovat pel Ple municipal el febrer de l’any passat, per a l’abordatge integral d’aquest tipus de violència.
L’entitat El Safareig, que compta amb una trajectòria de més de 23 anys en la gestió de serveis a les dones, va ser l’encarregada d’oferir aquesta formació que es va dividir en dues sessions de quatre hores. En la primera sessió, que va tenir lloc el 3 de febrer, es van treballar continguts com la conceptualització del treball en xarxa, la definició, objectius i funcions de la comissió, la cessió de dades en els circuits professionals, o el secret professional i els dilemes ètics en l’exercici professional. En la segona sessió, que es va fer el 10 de febrer, es van tractar aspectes metodològics i de treball de casos concrets.
La comissió per a l’abordatge de les situacions de violència envers les dones, està composada per professionals de l’àmbit de serveis socials, cossos de seguretat i sanitat. També s’hi incorporen representants de serveis complementaris als municipals com l’Hospital Taulí i els Mossos d’Esquadra, o de tractament específic com els serveis de Psicodona, Psicoinfància i d’assessoria jurídica.
El curs que s’ha dut a terme, impulsat i finançat íntegrament per l’Ajuntament, ha comptat amb la participació de diferents professionals: set dels Serveis Socials municipals i de la Regidoria de Programes Socials, tres del CAP Castellar, tres de l’Hospital Parc Taulí, tres de la Policia Local i tres del Grup d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra.
L’acte de cloenda va comptar amb l’assistència del 1r tinent d’alcalde, Joan Creus.