Les altres propostes són Frank Sinatra 100 anys, amb Bruno Oro, Dansa d’agost, Shaking Shakespeare i Berto Romero “Sigue con nosotros”
L’espectacle André y Dorine, de la companyia basca Kulunka Teatro, obrirà el proper dissabte, 24 de setembre, la temporada de teatre i música de tardor a Castellar del Vallès. En total, l’Ajuntament ha inclòs a la programació cinc espectacles que es podran veure a l’Auditori Municipal Miquel Pont, a més de tres obres de teatre familiar.
La primera proposta, André y Dorine, és un muntatge teatral de màscares on tres actors donen vida a una quinzena de personatges. Els dos protagonistes són una parella d’ancians que han caigut en la desídia. La monotonia de les seves vides, però, es trenca a causa de l’Alzheimer, i és llavors quan torna a començar la relació entre ells. Es tracta d’una proposta que, sense utilitzar paraules, ha aconseguit emocionar a espectadors de mig món, amb un llenguatge que fa plorar i diverteix alhora, i que va més enllà de les paraules. En definitiva, és una història d’amor, lluita i superació ple de bellesa i poesia.
La següent proposta programada, dissabte 8 d’octubre, és la commemoració del centenari del naixement de Frank Sinatra, a partir de l’espectacle musical Frank Sinatra 100 anys. L’actor i cantant Bruno Oro ret homenatge a aquesta figura de la música posant veu als estàndards de jazz de sempre i reinventant-los amb el seu estil personal. L’acompanyen en aquesta funció l’orquestra Dream Big Band, sota la direcció i arranjaments de Vicens Martín i amb la complicitat d’alguns dels músics amb més talent de Catalunya.
També hi haurà lloc aquesta temporada per a l’espectacle teatral Dansa d’agost, una adaptació de l’obra del dramaturg irlandès Brien Friel dirigida per Ferran Utzet i produïda per La Perla 29. Màrcia Cisteró, Clara de Ramon, Marta Marco, Òscar Muñoz, Nora Navas, Albert Triola, Montse Vellvehí i Ramon Vila donaran vida als personatges d’aquesta proposta que descriu amb tendresa i nostàlgia, però també amb cruesa, la vida de cinc germanes solteres d’entre trenta i quaranta anys que viuen juntes en un poble petit de la Irlanda rural de 1936. L’obra, dividida en dos actes, l’explica al públic el fill d’una de les germanes, molts anys després, basant-se en els records que conserva d’aquella època. L’espectacle tindrà lloc dissabte 29 d’octubre.
Gairebé un mes després, dissabte 26 de novembre, serà el torn de la proposta musical Shaking Shakespeare, dirigida per Moisès Maicas i basada en obres i textos de l’autor anglès, des de l’època elisabetiana fins als nostres dies. L’espectacle, irreverent i irònic, s’apropa al públic amb una aire provocatiu i en busca la complicitat, integrant els diferents gèneres musicals que al llarg dels segles han adaptat Shakespeare: des del madrigal renaixentista fins al musical contemporani de Broadway.
La temporada de teatre i música de tardor finalitzarà divendres 2 de desembre amb la proposta Berto Romero “Sigue con nosotros”. El còmic oferirà un espectacle humorístic nascut de la crisi dels quaranta, on cantarà, ballarà i explicarà la seva vida i també la dels altres.
Tots els espectacles començaran a les 20.30 hores.
Les cinc propostes incloses en la programació tenen un preu de 12 euros per a les entrades generals, tot i que diversos col·lectius obtindran un descompte de 2 euros. Així, hauran de pagar 10 euros les persones que facin reserva d’entrada a través d’Internet (www.castellarvalles.cat/reservesteatreimusica), els menors de 25 anys, els majors de 65 anys, les persones que tinguin el carnet de la Xarxa de Biblioteques, els socis de L’Aula d’Extensió Universitària per a gent gran i l’Esbart Teatral de Castellar i els Voluntaris per la llengua.
Espectacles de teatre familiar el primer diumenge de cada mes
També s’han donat a conèixer els tres espectacles per a un públic familiar que es representaran a l’Auditori Municipal el primer diumenge de cada mes, a les 12 del migdia.
La primera proposta tindrà lloc el 2 d’octubre i anirà a càrrec del Centre de Titelles de Lleida, que portaran a Castellar el seu espectacle El petit elefant, recomanat per a infants de 3 a 8 anys. Es tracta d’una història basada en el conte de Rudyard Kipling, que té com a protagonista un petit elefant molt tafaner que es passa tot el dia fent preguntes.
El mes següent, el teatre familiar arribarà el 6 de novembre, amb la proposta de màgia i il·lusionisme Tea Time, de Txema Màgic. L’espectacle, amb aparicions, desaparicions i manipulacions que transformen la realitat, és molt visual i creatiu, i és apte per a tots els públics. Txema és el mag més jove de Barcelona amb més projecció internacional. Ha portat els seus espectacles més de 15 països, i ha estat premiat amb els Anells d’Or de Suïssa.
Les darrera proposta per al públic familiar s’ha programat el 4 de desembre i porta per títol Les princeses també es tiren pets. El Replà Produccions, amb Marc Fontanals, Alba Grau i Júlia Serra, i les veus de Xavi Clapés i Miquel Roselló, interpretarà aquesta proposta recomanada a partir dels 3 anys, on no hi faltaran la Reina del Mirall, el Príncep Blau i Blancaneu, entre d’altres personatges.
Tots els espectacles familiars tindran un preu de 5 euros.
Programació de cinefòrum i DocsBarcelona del mes
L’Auditori Municipal també acollirà les propostes de cinefòrum que oferirà durant diversos divendres el Club Cinema Castellar Vallès, sempre a les 21 hores. En concret, l’entitat ha programat els films Trumbo. La lista negra de Hollywood (30 de setembre), Je suis le peuple (14 d’octubre), Corazón gigante (21 d’octubre), Dheepan (28 d’octubre), El olivo (4 de novembre), Welcome (18 de novembre), In this world (25 de novembre) i La fortuna de vivir (16 de desembre).
D’altra banda, també hi haurà projeccions a la Sala d’Actes d’El Mirador, amb DocsBarcelona del mes, una proposta que porten a Castellar les entitats Club Cinema Castellar Vallès, Cal Gorina i L’Aula d’Extensió Universitària per a gent gran. En aquest cas, es tracta de tres documentals que es projectaran a les 20 hores: Sonita (7 d’octubre), La teoría sueca del amor (11 de novembre) i Una llar al món (2 de desembre).
Totes aquestes propostes es podran veure en versió original subtitulada, excepte El olivo, que es projectarà en versió original (castellà).
Altres propostes teatrals a l’Ateneu
La temporada teatral de tardor es completarà amb diverses propostes a l’Ateneu. D’una banda, l’Esbart Teatral de Castellar (ETC) ha elaborat una programació que inclourà les representacions de L’univers perdut (divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre), Mar i cel, una producció d’Espaiart que es representarà dissabte 8 d’octubre, un monòleg de “Pebrot Comedy” a càrrec de Pau Claramunt divendres 4 i dissabte 5 de novembre i l’espectacle poètico-musical L’amor fora de mapa, amb Mireia Vives, Borja Penalba i Roc Casagran, divendres 18 de novembre.
Les propostes de l’ETC es completaran amb les lectures dramatitzades del cicle “Llegides”, dissabte 22 i diumenge 23 d’octubre amb un homenatge a Montserrat Roig i M. Aurèlia Capmany, i els dies 10 i 11 de desembre.
Aquestes activitats començaran a les 21.30 hores els divendres i dissabtes i a les 18.30 hores els diumenges.
Val a dir que també s’inclou en aquesta programació de l’ETC la lectura pública de La infanticida, de Caterina Albert, que tindrà lloc dijous 15 de desembre a les 19.30 h a la Biblioteca Municipal Antoni Tort, organitzada pel servei.
A més, es representarà a l’Ateneu la lectura escenificada de l’obra de Joan Oliver (Pere Quart) La fam, una producció de TIC Escènic que es podrà veure els dies 2, 29 i 30 d’octubre (2 i 30 a les 18.30 h i 29 a les 21.30 h).
Les xerrades de l’Arxiu d’Història de Castellar
L’Arxiu d’Història de Castellar també proposa aquesta tardor una programació estable a El Mirador. En aquest cas, es tracta del cicle de conferències “Les Xerrades de l’Arxiu d’Història: Cultura, Patrimoni i Història de Castellar”. Al llarg del cicle, persones vinculades a la recerca del patrimoni històric, natural i cultural oferiran xerrades temàtiques orientades a donar-lo a conèixer i valoritzar-lo. Les propostes tindran lloc els dijous 13 d’octubre, 17 de novembre i 15 de desembre, a les 19.30 hores, i no requereixen inscripció.