L’Ajuntament de la vila va rebre el guardó en el marc del primer Congrés del Govern Digital, que va comptar amb la participació de l’alcalde
L’Ajuntament del Castellar del Vallès ha obtingut el tercer lloc als Premis Administració de Catalunya en la categoria de municipis d’entre 20.001 i 50.000 habitants. L’alcalde, Ignasi Giménez, va recollir ahir dijous aquest guardó, atorgat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), en un acte que va tenir lloc en el marc del primer Congrés de Govern Digital al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona
Els Premis s’han concedit en base a l’avaluació realitzada en el 14è informe sobre administració electrònica elaborat pel Consorci AOC i reconeixen l’esforç dut a terme pels ajuntaments catalans en la implantació i ús dels serveis d’administració oberta entre la ciutadania i les empreses.
Es tracta d’un informe que, entre d’altres, recull aspectes com ara si el web municipal ofereix tramitació electrònica, si té seu electrònica i tauler electrònic d’edictes, si els proveïdors hi poden dipositar factures electròniques o rebre notificacions electròniques, o bé si l’ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.
En la seva categoria, l’Ajuntament de Castellar comparteix el tercer premi ex aequo amb el consistori de Cambrils. El segon lloc va ser per a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, mentre que el primer Premi Administració Oberta va recaure en l’Ajuntament de Manlleu.
L’acte va ser presidit pel secretari general del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, Lluís Bertran.
L’alcalde de Castellar, ponent al primer Congrés de Govern Digital
D’altra banda, l’alcalde de Castellar va ser la tarda de dijous un dels ponents al primer Congrés de Govern Digital, celebrat els dies 21 i 22 de gener, concretament a la taula que duia per títol “Innovant en la relació de les empreses amb l’administració: la tecnologia com a catalitzador”.
En la seva intervenció, Giménez va afirmar que “el canvi tecnològic és una condició necessària però no suficient”, ja que, segons va dir, “ha d’anar acompanyat d’un canvi polític, organitzatiu i cultural, que posi el ciutadà i no l’Ajuntament en el centre d’actuació”.
Quant a la relació de l’administració amb les empreses, l’alcalde va concretar cinc idees clau: l’homogeneïtzació de la normativa, la simplificació dels canals de relació, l’agilització dels tràmits, la responsabilitat compartida i el foment de l’activitat econòmica.