Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Aquest és l'aspecte que tindran els escossells que seran objecte d'aquesta actuació.
Aquest és l'aspecte que tindran els escossells que seran objecte d'aquesta actuació.

S’inicia la cobertura dels escocells dels arbres amb paviment de cautxú i resina

Dilluns 6 d'octubre de 2014

Fomento de Construcciones y Contratas SA va iniciar la setmana passada els treballs per cobrir amb paviment de cautxú i resina un total de 560 escocells dels arbres de diversos carrers de la vila. L’actuació, que tindrà una durada de cinc setmanes, inclourà en una primera fase l’arbrat d’alineació al Passeig i la carretera de Sentmenat (entre Pedrissos i plaça del Mirador) i als carrers de Montcada, Sala Boadella, Euskadi, Galícia, Portugal, Suïssa, Tarragona, Prat de la Riba, Jaume I, Josep Tarradellas i Dr. Portabella.

En dues fases posteriors, l’empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida d’escombraries té previst tapar 1.120 escocells més, que sumats als de la primera fase suposarà que un 42% de l’arbrat viari dels carrers de la vila compti amb aquest nou paviment.

Segons assenyala el tinent d’alcalde de Territori, Aleix Canalís, la col·locació de paviment continu a la mateixa cota de la vorera “suposarà un estalvi en neteja, ja que els escocells acostumen a ser un niu de brutícia, on creixen les herbes i que a més s’utilitzen com a pipicans”. “D’altra banda –assenyala el regidor– també permetrà una millora de l’accessibilitat ja que evitarà les caigudes de vianants”.

Per tapar un escocell, els operaris col·loquen en primer lloc una capa de grava d’uns 10 centímetres i, a sobre, un barreja drenant de cautxú i resina d’uns 5 centímetres de gruix. “Aquest material permet el pas de l’aigua, per tant el funcionament hídric i el creixement natural de l’arbre és el mateix”, afegeix Canalís.

D’acord amb el que establia el plec de condicions tècniques establert en la licitació de l’actual contracte de neteja viària i recollida d’escombraries, l’empresa adjudicatària finançarà íntegrament el cost de l’actuació, que suma un total de 180.000 euros per a les tres fases.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40