Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

S’adequa el camí escolar de l’escola Bonavista

Dimarts 9 de setembre de 2014

Castellar del Vallès comptarà aquest curs amb quatre camins escolars senyalitzats

L’escola Bonavista estrenarà aquest curs 2014-2015 l’adequació del seu camí escolar. El projecte, redactat amb el finançament de la Diputació de Barcelona, ha estat elaborat per l’Ajuntament, l’AMPA i l’equip directiu del centre.

El camí escolar és un projecte que pretén crear uns recorreguts segurs per anar a peu a l’escola i que s’estableixen a partir dels itineraris més utilitzats per les famílies. L’objectiu és fomentar que els infants vagin a peu als seus respectius centres, de manera que el trajecte es converteixi en una activitat agradable, segura i que formi part de la seva educació com a ciutadans.

La posada en marxa d’un camí escolar comporta l’adequació dels carrers del voltant de les escoles com a vies de circulació preferent per als infants en horari escolar. A l’Escola Bonavista s’ha ampliat la vorera d’accés a l’escola del carrer Bonavista. També s’ha remodelat l’espai d’aparcament proper al centre, de manera que s’han ordenat els accessos i els sentits de circulació, amb l’objectiu de segregar la mobilitat a peu de la dels vehicles. Alhora, s’han adaptat i senyalitzat els passos de vianants del carrer Bonavista, que és la via més utilitzada per l’alumnat.

Per a la seva senyalització, les indicacions de color carbassa de l’escola Bonavista s’afegiran al llarg d’aquest curs al color verd del Sant Esteve, el groc de l’Emili Carles-Tolrà i el blau d’El Sol i la Lluna.

Actuacions de seguiment al camí escolar de l’Emili Carles-Tolrà i del Sant Esteve

Els projectes de camins escolars comporten la realització de reunions de seguiment periòdiques atès que no s’executen completament de manera inicial, sinó que s’han d’anar realitzant actuacions fins a completar-los. A més, també s’ha de revisar el seu funcionament per millorar-los i per adaptar-los a noves necessitats. Com a resultat d’aquestes reunions, recentment s’han realitzat actuacions de millora als camins escolars de l’Emili Carles-Tolrà i Sant Esteve.

Pel que fa al primer centre, s’ha ampliat la plaça del Mestre Anyé. Els treballs han consistit en la unió d’aquest espai amb el xamfrà dels carrers Dr. Portabella i 14 d’abril mitjançant plataforma única. A més, s’ha renovat el paviment de la plaça, així com la font i el mobiliari urbà i queda pendent la col·locació de l’arbrat. D’aquesta manera s’ha millorat l’accessibilitat d’un dels llocs d’estada dels infants a l’entrada i sortida de l’escola, donant resposta a una demanda efectuada pel Consell d’Infants.

D’altra banda, s’han millorat els accessos al parvulari de l’escola Sant Esteve. En aquest sentit, s’ha ampliat la vorera del carrer Josep Tarradellas i s’ha fet una actuació al pas de vianants més proper per millorar-ne la seguretat.

 

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40