Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Alumnes a l'entrada d'un centre escolar de Castellar
Alumnes a l'entrada d'un centre escolar de Castellar

3.962 alumnes començaran el dimarts 16 de setembre el curs escolar a Castellar del Vallès

Dimarts 9 de setembre de 2014

3.962 alumnes d’educació infantil, primària i secundària començaran el proper dimarts, 16 de setembre, el curs escolar 2014-2015. De la totalitat d’alumnes inscrits als diferents centres educatius públics i concertats de Castellar, 736 corresponen a Educació Infantil, 1.705 a Educació Primària, 1.140 cursaran Educació Secundària Obligatòria, 281 estudis de Batxillerat i 90 Cicles Formatius de Grau Mitjà.

Les aules de les escoles i els instituts de Castellar acolliran una xifra global d’alumnes molt similar a la de l’inici del curs anterior, en què es van matricular 24 alumnes menys. El número global de grups en educació infantil, primària i secundària serà el mateix que al curs anterior.

A totes aquestes xifres també cal sumar els infants de 0 a 3 anys matriculats en alguna de les vuit escoles bressol que hi ha al municipi. També s’hi han d’afegir els 151 alumnes de l’Escola de Música Torre Balada, que també començaran el curs el proper 16 de setembre, i els prop de 350 alumnes matriculats a l’Escola Municipal d’Adults, que inicia les classes el 22 de setembre, a més dels que resultin del procés de matriculació de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres.

Sol·licitud de més recursos en educació

La regidora d’Educació, M. Antònia Puig, ha explicat que el curs escolar s’iniciarà “amb els recursos semblants als cursos anteriors pel que fa al professorat i als suports. En el mateix sentit que el curs passat s’expressava des del Consell Escolar Municipal, la regidora demana novament “que no es redueixi el personal docent ni el personal de suport i que es cobreixin les baixes o permisos des del primer dia i amb jornades completes”. “L’experiència viscuda al curs passat ens demostra que la reducció de recursos afecta el funcionament del dia a dia dels centres educatius” afegeix.

La regidoria també ha explicat que aquest inici de curs està marcat per les mesures transitòries que aplicarà la Generalitat per adequar la Llei d’Educació de Catalunya a la nova Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE) als cursos de 1r, 3r i 5è de primària.

A més, Puig destaca que “els projectes del Departament d’Ensenyament implantats aquests darrers anys als centres amb el suport de l’Ajuntament es van consolidant”. Així, es mantenen el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) de cuina i hostaleria a l’Institut Puig de la Creu o el cicle formatiu de jardineria i floristeria a l’Institut Castellar.

D’altra banda, tots els centres públics d’educació infantil i primària del municipi mantindran els horaris lectius, que seran de 9 a 12.30 h i de 15.00 a 16.30 h. Pel que fa als centres d’infantil i primària concertats, aquests mantenen la sisena hora, de manera que l’horari lectiu serà de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Pel que fa a l’educació secundària, es manté la compactació de l’horari lectiu dels centres públics iniciada el curs passat, essent de 8 a 14.35 h.

Escoles bressol municipals

D’altra banda, les dues escoles bressols municipals del municipi, El Coral i Colobrers, van iniciar el passat 1 de setembre el curs 2014-2015. Tots dos centres, que són gestionats per l’empresa Suara Cooperativa, han acollit un total de 143 alumnes, 51 a l’EMB El Coral i 92 a l’EBM Colobrers. En el primer centre ha quedat vacant una plaça d’1 a 2 anys, mentre que al segon n’han quedat dues (una de 0 a 1 anys i una altra de 2 a 3 anys).

Els alumnes d’aquests dos centres van iniciar el curs amb una jornada en què han anat a classe acompanyats de les seves famílies. Els dies 3, 4, 5 i 8 de setembre els infants matriculats van fer l’adaptació en grups i horaris reduïts i, a partir d’avui dia 9 de setembre, les dues escoles bressol municipals ja funcionaran amb plena normalitat, amb els horaris escollits per cada família i amb la totalitat de serveis oferts en marxa.

Obres de millora dels centres

Pel que fa les adequacions dels centres realitzades recentment, l’Ajuntament ha dut a terme les obres de reforma dels lavabos i de substitució de la caldera de l’escola Emili Carles-Tolrà.

L’actuació ha consistit d’una banda en la renovació total dels tres nuclis dels lavabos dels dos edificis del centre (cicle inicial, mitjà i superior). En aquest sentit, s’han enderrocat els lavabos existents i s’han modificat les instal·lacions de sanejament, lampisteria i electricitat. Les obres s’han completat amb la instal·lació de noves cabines i nous sanitaris i aixetes, a més de la reforma de l’alicatat i el paviment dels tres nuclis. Pel que fa a la caldera, s’ha eliminat la que hi havia de gasoil , i s’han instal·lat dues calderes noves d’alt rendiment de gas natural.

El pressupost destinat a aquestes actuacions, realitzades per l’empresa castellarenca Sencast SL, ha estat de 110.300 euros, finançats a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.

A banda d’aquestes obres, durant aquest estiu s’han realitzat alguns treballs de manteniment a altres centres escolars de la vila, com ara feines de pintura i d’arranjament de desperfectes.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40