Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Logo del Wi-Fi
Logo del Wi-Fi

Castellar del Vallès estrena aquesta setmana un nou punt de connexió Wi-Fi a Can Font-Ca n’Avellaneda

Dilluns 20 de gener de 2014

La xarxa d’accés Wi-Fi de l’Ajuntament de Castellar del Vallès s’ampliarà aquesta setmana amb un nou punt situat al local que acull la seu de l’associació de veïns de Can Font-Ca n’Avellaneda (c. Nostra Senyora de la Salut, 2).

Aquesta nova zona Wi-Fi amplia fins a 26 els punts existents al terme municipal, el que suposa una ràtio d’un punt per cada 900 habitants. Així, els punts de connexió es distribueixen en els següents equipaments: Cal Calissó, l’Espai Tolrà, el Complex Esportiu de Puigverd-pl. Catalunya, El Mirador, l’antic Ajuntament, la Biblioteca Antoni Tort, Ca l’Alberola, Cal Botafoc, la Casa Massaveu, el Casal Catalunya, el Centre de Serveis per a empreses, l’Escola d’Adults, l’Escola de Música, el local social de Can Carner, la Ludoteca Les 3 Moreres, el Mercat Municipal, els pavellons de Puigverd, Dani Pedrosa i Joaquim Blume, el Palau Tolrà, el Parc de Bombers, l’edifici de Ràdio Castellar-L’Actual, la Regidoria de Via Pública, el Centre Feliuenc, el restaurant de l’Aire-Sol D i el local de l’associació de veïns de Can Font-Ca n’Avellaneda.

El servei funciona dins l’horari de cada espai, i és obert a qualsevol persona que tingui un dispositiu (ordinador portàtil, PDA, telèfon mòbil...) amb servei de connexió Wi-Fi. El sistema permet connectar-se anònimament a la xarxa un màxim de tres sessions de 120 minuts cadascuna, tot i que si es vol utilitzar habitualment és més recomanable la inscripció prèvia. Així, els usuaris registrats disposen d’un total de 15 sessions mensuals de 120 minuts cadascuna.

Per formalitzar la inscripció, l’usuari s’ha de donar d’alta presencialment a El Mirador o a la Biblioteca Antoni Tort. Els menors de 14 anys hauran d’aportar una autorització signada pels pares o tutors. La utilització del servei comporta l’acceptació d’unes condicions generals d’ús que es poden consultar al mateix portal d’accés a la xarxa Wi-Fi.

L’ús del servei Wi-Fi Castellar arriba a les 23.786 sessions el 2013

La utilització del servei Wi-Fi Castellar a diversos equipaments municipals es va mantenir l’any passat en unes xifres pràcticament idèntiques a les del 2012, arribant a 23.786 sessions realitzades per 5.133 usuaris.

Aquesta xifra engloba, d’una banda, les sessions que han dut a terme els usuaris registrats, és a dir, aquells que s’han inscrit al sistema de control i accés d’usuaris Punt Xarxa. En aquest sentit, s’han comptabilitzat 13.730 sessions, un 7,4% més que el 2012, en què se’n van comptabilitzar 12.779.

Aquestes sessions les han realitzat els 680 usuaris que han utilitzat el servei l’últim any, 24 més que l’any anterior. Val a dir que l’any passat van ser 326 les persones que es van inscriure al sistema, fent augmentar el nombre total d’usuaris registrats fins a 3.259.

A les connexions realitzades pels usuaris registrats cal sumar les 10.056 sessions (924 menys que l’any 2012) dutes a terme pels 4.453 usuaris anònims que ha computat el servei durant l’any 2013 i que suposen un 4% més d’usuaris anònims que l’any 2012.

Des que es va crear el servei l’any 2007, ja són 77.798 les sessions dutes a terme per la ciutadania, entre les realitzades per usuaris registrats i per usuaris anònims (55,2% i 44,8% respectivament).

Els usuaris registrats que han fet més ús de la xarxa Wi-Fi són, per franges d’edat, els de 26 a 40 anys (amb un 41,4% de les sessions), seguits dels de 41 a 60 anys (amb un 28,3% de les sessions) i dels de 18 a 25 anys, amb un 11,8% de les sessions. Els nois i noies d’entre 14 i 17 anys han realitzat un 8,7% de les sessions registrades, mentre que la franja dels menors de 14 anys ha dut a terme un 7,3% del total de sessions. En darrer lloc se situen els majors de 60 anys, que han fet el 2,6% del total de sessions registrades des que es va posar en marxa el servei.

Els usuaris del servei Wi-Fi Castellar tenen a la seva disposició el telèfon 937360404 i el correu electrònic wificastellar@castellarvalles.cat d’atenció d’incidències.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40