Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Inici d'un curs escolar anterior
Inici d'un curs escolar anterior

3.938 alumnes començaran el dijous 12 de setembre el curs escolar a Castellar del Vallès

Dimecres 4 de setembre de 2013

3.938 alumnes d’educació infantil, primària i secundària començaran el proper dimecres, 12 de setembre, el curs escolar 2013-2014. De la totalitat d’alumnes inscrits als diferents centres educatius públics i concertats de Castellar, 774 corresponen a Educació Infantil, 1.716 a Educació Primària, 1.106 cursaran Educació Secundària Obligatòria, 252 estudis de Batxillerat i 90 Cicles Formatius de Grau Mitjà.

Les aules de les escoles i els instituts de Castellar acolliran una xifra global d’alumnes molt similar a la de l’inici del curs anterior, en què es van matricular quatre alumnes menys. El número global de grups en educació infantil, primària i secundària serà el mateix que al curs anterior.

A totes aquestes xifres també cal sumar els infants de 0 a 3 anys matriculats en alguna de les vuit escoles bressol que hi ha al municipi. També s’hi han d’afegir els 150 alumnes de l’Escola de Música Torre Balada, que també començaran el curs el proper 12 de setembre, i els prop de 400 alumnes matriculats a l’Escola Municipal d’Adults, que inicia les classes el 16 de setembre, a més dels que resultin del procés de matriculació de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres.

Sol·licitud de més recursos en educació

La regidora d’Educació, M. Antònia Puig, ha explicat que el curs escolar s’inicia  “amb la preocupació de tota la comunitat educativa per la disminució de recursos en l’àmbit educatiu”. En aquest sentit, ha recordat que el curs passat el Consell Escolar Municipal ja va enviar una carta a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, en la qual es transmetia que l’ensenyament públic de Catalunya “està patint els efectes d’una política d’austeritat molt dura que porten a la pèrdua de qualitat i equitat del sistema educatiu”.

En el mateix sentit que expressava la missiva, la regidora reclama “que no es redueixi el personal docent ni el personal de suport i que es substitueixin les baixes o permisos des del primer dia i amb jornades completes”. Així mateix, Puig també demana “que la Generalitat no redueixi la partida destinada a ajuts socials de menjador escolar o a la compra de material escolar i llibres de text”.

Novetats i horaris

Tanmateix, la mateixa regidora també destaca que el curs escolar s’inicia amb diverses novetats com “ara la implantació de grups mixtos a les escoles bressol municipals, la implantació d’un PQPI de cuina i hostaleria a l’Institut Puig de la Creu o la posada en marxa del segon curs del cicle formatiu de jardineria i floristeria a l’Institut Castellar”. Els estudis de jardineria i floristeria traslladen d’ubicació les aules on s’imparteixen les classes teòriques, passant de l’antiga escola de Sant Feliu a una nau municipal del Pla de la Bruguera.

D’altra banda, tots els centres públics d’educació infantil i primària del municipi mantindran els horaris lectius, que seran de 9 a 12.30 h i de 15.00 a 16.30 h. Pel que fa als centres d’infantil i primària concertats, aquests mantenen la sisena hora, de manera que l’horari lectiu serà de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Pel que fa a l’educació secundària, es manté la compactació de l’horari lectiu dels centres públics iniciada el curs passat, essent de 8 a 14.35 h.

Finalment, cal remarcar que l’escola La Immaculada completa aquest any la implantació de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) amb la posada en marxa d’un grup de 4t d’ESO.

Escoles bressol municipals

D’altra banda, les dues escoles bressols municipals del municipi, El Coral i Colobrers, han iniciat avui dimecres, 4 de setembre, el curs 2013-2014. Tots dos centres, que són gestionats per l’empresa Suara Cooperativa, han acollit un total de 137 alumnes, 50 a l’EMB El Coral i 87 a l’EBM Colobrers. En aquest darrer centre han quedat vacants 4 places de 0 a 1 any.

El nou curs arrenca amb la posada en funcionament de les aules mixtes, que permet escolaritzar en un mateix grup alumnes nascuts en anys diferents sempre que no hi hagi una diferència d’edat superior als sis mesos. Així, 2 de les 3 aules de l’EBM El Coral i 1 de les 6 aules de l’EBM Colobrers seran mixtes. Cal destacar també que l’EBM el Coral no disposarà enguany de cap aula de nadons (de 0 a 1 any).

Els alumnes d’aquests dos centres han començat avui el curs amb una jornada en què han anat a classe acompanyats de les seves famílies. Els dies 5, 6 i 10 de setembre els infants matriculats faran l’adaptació en grups i horaris reduïts i, a partir del dia 12 de setembre, les dues escoles bressol municipals ja funcionaran amb plena normalitat, amb els horaris escollits per cada família i amb la totalitat de serveis oferts en marxa.

Obres de manteniment

L’Ajuntament ha invertit aquest estiu 60.000 euros en obres de manteniment a diversos centres escolars. D’entre les actuacions, destaca la renovació de l’enrajolat de les zones de serveis de l’escola Joan Blanquer. Concretament, s’han canviat les rajoles de les parets del menjador, els lavabos i els vestidors del centre.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40