La Sala d’Actes d’El Mirador ha acollit avui una sessió de treball titulada “La tramitació electrònica de les activitats empresarials al món local i la Finestreta única Empresarial: nous canals de relació”, organitzada pel Consorci Administració Oberta de Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellar del Vallès.
La jornada, adreçada a secretaris i responsables dels departaments tècnics de l’àmbit de territori, activitats i informàtica, ha comptat amb la participació d’una vintena de persones. Entre d’altres aspectes, la sessió ha servit per donar a conèixer el portal “Canal Empresa” desenvolupat per l’Oficina de Gestió Empresarial de la Generalitat i que integrarà com a prova pilot les tramitacions electròniques adreçades a empreses dels ajuntaments de Castellar del Vallès i Castellbisbal. Aquesta eina, que es presentarà oficialment el proper dilluns, concentrarà la informació de tots els tràmits que les empreses poden realitzar amb qualsevol administració pública.
Cal recordar que els municipis de Castellar del Vallès i Castellbisbal són pioners en l’aplicació del projecte Finestreta Única Empresarial (FUE), a través d’un projecte realitzat conjuntament amb el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), l’Oficina de Gestió Empresarial de la Generalitat de Catalunya (OGE), l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada de la Generalitat de Catalunya (OGAU) i la Diputació de Barcelona.
La presentació de la jornada ha anat a càrrec de l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, qui ha remarcat que “el projecte de la FUE és absolutament imprescindible en el context actual” ja que “l’atracció de l’activitat econòmica ha passat a ser una prioritat per a tots els municipis”. “Ser eficaços, per tant, ha de ser una obligació per part de l’administració”, ha afegit.
Per la seva banda, el subdirector del Consorci AOC, Miquel Estapé, també ha assenyalat que el projecte “és clau per reactivar l’activitat econòmica i crear llocs de treball” i, alhora, ha de servir per revertir el que indiquen els informes que situen Catalunya i Espanya “a la cua d’un total de 150 països pel que fa a traves administratives”.
La sessió ha inclòs ponències sobre el marc contextual del servei de tramitació d’activitats al món local, les ordenances d’intervenció ambiental i en activitats recreatives, els nous canals de tramitació municipal i l’explicació del cas pràctic de Castellar del Vallès.