Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional de les activitats
Imatge promocional de les activitats

El Consorci de Residus i l’Ajuntament engeguen noves activitats de la campanya “Si recicles bé, tothom estalvia”

Dimecres 28 de novembre de 2012

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Castellar han preparat per a aquest mes de desembre noves activitats de la campanya “Si recicles bé, tothom estalvia”, coincidint amb la Setmana de la Prevenció de Residus i la proximitat de les festes de Nadal.

Les activitats, que proposen fer un Nadal més sostenible, començaran dissabte, 1 de desembre, amb “L’Aventura dels residus”, una activitat familiar que consisteix en proposta lúdica i educativa per aprendre i divertir-se. Entre les 10 i les 13 hores, la plaça del Mercat acollirà una vintena de jocs d’habilitat, de competició i de concentració  que tenen per objectiu que els participants aprenguin diferents aspectes relacionats amb els residus.

L’endemà, diumenge 2 de desembre, d’11 a 12.30 hores, la ciutadania castellarenca podrà gaudir de l’activitat titulada “La ruleta de les impropis”, que consisteix en un espectacle de carrer on és important la participació de veïns i veïnes. Les caselles del tradicional joc de la ruleta seran residus impropis habituals. El veïnat haurà de dir a quin contenidor s’han de llençar, i si ho fa bé rebrà un petit obsequi ambiental.

Amb aquesta proposta es pretén sensibilitzar sobre la importància de separar bé i el cost econòmic que suposa no fer-ho. A més, les persones participants podran resoldre dubtes sobre residus que acostumen a separar-se incorrectament perquè no són habituals. L’activitat també donarà a conèixer els impropis més comuns que es poden trobar a cadascuna de les fraccions, així com el lloc on s’hauria de llençar cada tipus de residu amb la finalitat de reduir-lo.

El mateix dia, entre les 11 i les 13 hores, s’instal·larà a la plaça del Mercat una parada de recollida de joguines utilitzades, amb l’objectiu que aquestes puguin ser aprofitades i reutilitzades per col·lectius amb necessitats socioeconòmiques. El repartiment del material recollit anirà a càrrec de la Comissió per a la Inclusió Social del Consell Sociosanitari de la vila. Cal tenir en compte que les joguines han d’estar en bon estat.

Obertes les inscripcions al taller de postals i guarniments nadalencs

D’altra banda, l’Àrea de Territori de l’Ajuntament ha obert les inscripcions a un taller de creació de postals i guarniments nadalencs que es durà a terme dilluns dia 10 de desembre a El Mirador.

Per assistir a la proposta, cal formalitzar la inscripció a través del correu electrònic territori@castellarvalles.cat o bé trucant al telèfon 93 714 40 40. Les persones interessades a participar-hi hauran de portar de casa els seus propis brics o capses de cereals o galetes, a partir de les quals fabricaran les postals o guarniments. També s’hi poden dur els botons, teles, cintes o papers que vulguin fer servir per decorar els productes.

27 persones al curs de cuina d’aprofitament amb receptes de Nadal

Les propostes nadalenques proposades pel Consorci de Residus i l’Ajuntament dins la campanya “Si recicles bé, tothom estalvia”, ja van començar dilluns, dia 26 de novembre, amb el curs de cuina d’aprofitament d’aliments amb receptes de Nadal que es va celebrar als Safareigs de la Baixada de Palau.

El curs tenia entre els seus objectius explicar als assistents que es poden fer receptes gustoses i atractives amb cuina d’aprofitament. Les 27 persones que hi van assistir van poder aprendre a cuinar espirals de pa de motlle farcides, timbal de patata amb pollastre i rocafort, piruletes de pinya amb xocolata amb les sobres d’una pinya i infusions de pinya amb canyella amb les peles d’aquesta fruita.
.
El curs va anar a càrrec de la cuinera Marina Antúnez i del responsable de Cuina de Safareig, Alfonso Fernández.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40