Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L'acte ha tingut lloc a la Sala de la Capella del Palau Tolrà
L'acte ha tingut lloc a la Sala de la Capella del Palau Tolrà

L’Obra Social “la Caixa” dóna suport a un projecte d’iniciació a la llengua de signes per a la població

Dimarts 20 de desembre de 2011

Nou acord de col·laboració entre l'Obra Social "la Caixa" i l’Ajuntament de Castellar del Vallès

L’alcalde, Ignasi Giménez, i el Director d‘Àrea de Negoci de “la Caixa” al Vallès Occidental – Sabadell, Modesto Custodio, han signat avui un acord de col·laboració segons el qual l’Obra Social "la Caixa" aportarà un import de 3.000 euros per a la realització d’un curs d’iniciació a la llengua de signes al municipi.

La iniciativa, que s’emmarca dins un projecte de l’Ajuntament per millorar la integració dels adults en la vida quotidiana, possibilitarà que qualsevol persona interessada pugui assolir un nivell bàsic en el llenguatge de signes. D’aquesta manera, es vol possibilitar l’intercanvi comunicatiu amb les persones sordes, facilitant també així la seva participació i integració social.    

El curs, que es farà durant el primer trimestre de 2012, serà de 30 hores i serà obert a tothom, per bé que tindrà una capacitat màxima de 30 places.

L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha volgut agrair “el suport anual que es rep de la Caixa en el finançament de projectes socials”. L’alcalde ha afegit que “Castellar ja havia dut a terme anteriorment un curs de llengua de signes que va tenir molt bona acollida” i ha remarcat que amb aquesta iniciativa “es pretén donar més visibilitat i noves eines a un col·lectiu amb el qual hi estem treballant”.

Per la seva banda, el Director d‘Àrea de Negoci de “la Caixa” al Vallès Occidental – Sabadell, Modesto Custodio, ha destacat que amb aquesta aportació econòmica “la Caixa renova el seu compromís en uns moments en què hem d’estar més a prop de les persones, sobretot les més vulnerables”. Custodio també ha remarcat que en l’actual context de conjuntura econòmica, l’Obra Social “la Caixa” ha fixat com a línies prioritàries d’actuació “la lluita contra l’exclusió social, la integració laboral i l’accés a l’habitatge”.

Val a dir que la Regidoria de Benestar Social té comptabilitzades al municipi un total de 48 persones amb reconeixement de discapacitat en l’àmbit auditiu. Segons dades de la mateixa regidoria, la realitat mostra que cada cop hi ha més persones amb dificultats auditives, sobretot a causa de l’edat. En la població més jove, els problemes a l’oïda també s’han incrementat pel mal ús d’auriculars.

Cal remarcar també que en l’actualitat sis entitats treballen a Castellar en coordinació amb la Regidoria de Benestar Social per al col·lectiu de discapacitats de la població. En aquest sentit, l’Ajuntament disposa des de fa alguns anys d’un Servei d’Atenció a Persones amb Discapacitat situat a la plaça Major. Aquest servei facilita informació sobre recursos, assessorament, atenció i orientació a les persones amb discapacitat, professionals i/o entitats que treballin amb aquest col·lectiu.

L’acte d’avui ha comptat també amb l’assistència de la regidora de l’Àrea Social, Glòria Massagué, de la directora d'oficina principal de "la Caixa" a Castellar del Vallès, Esperança Herrero, del director de l'oficina Eixample - Castellar de "la Caixa”, Joaquim León, i del sotsdirector de l'oficina Sala Boadella de "la Caixa", Carles Pàmies.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40