Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La subdirectora general de Difusió Artística de la Generalitat, Sílvia Duran, l'alcalde, Ignasi Giménez, i la regidora de Cultura i Lleure, Pepa Martínez
La subdirectora general de Difusió Artística de la Generalitat, Sílvia Duran, l'alcalde, Ignasi Giménez, i la regidora de Cultura i Lleure, Pepa Martínez

Castellar del Vallès se suma a la iniciativa de l’Anella Cultural

Dimarts 13 de juliol de 2010

L’Auditori Municipal podrà transmetre en directe espectacles, conferències o d’altres actes que es facin en diversos centres culturals

L’Auditori Municipal Miquel Pont podrà oferir a partir de la tardor vinent la transmissió d’activitats en viu o a la carta que estiguin incloses a la xarxa d’equipaments de l’Anella Cultural.

Aquesta iniciativa cultural i tecnològica, impulsada pel Govern de la Generalitat de Catalunya i que possibilita la interconnexió en banda ampla de diversos centres culturals situats en el territori català, s’ha presentat aquest matí a la vila de la mà de l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, la regidora de Cultura i Lleure, Pepa Martínez, i la subdirectora subdirectora general de Difusió Artística de la Generalitat de Catalunya, Sílvia Duran.

L’Anella Cultural permetrà la transmissió en viu d’espectacles, conferències, debats o formacions que s’estiguin desenvolupant a d’altres centres culturals que formen part de la xarxa. A més, serà possible la projecció d’arxius audiovisuals sota demanda que hagin estat digitalitzats i emmagatzemats o la realització de videoconferències, entre d’altres serveis.

Des del mateix equipament també es podran emetre actes que s’hi realitzin i que siguin d’interès per a altres centres integrats al circuit. En aquest sentit, l’alcalde del municipi ha apuntat que es tracta d’un tema “tan senzill i tan complicat alhora com és la cultura del compartir, un concepte que enllaça perfectament amb la filosofia del recentment inaugurat Mirador Centre de Coneixement”. Giménez ha afegit que amb aquesta iniciativa s’obre la possibilitat de “tenir una finestra àmplia al món cultural, de poder-nos relacionar amb aquest món d’una manera que fins ara no era possible”.

Per adherir-se al projecte, l’Auditori Municipal s’adequarà en els propers mesos a un seguit de requisits tècnics, com són la connectivitat en banda ampla d’alta velocitat i la dotació d’equips per rebre, decodificar i projectar la programació cultural, així com per poder emetre esdeveniments que es duguin a terme a l’equipament.

El primer acte confirmat: una òpera del Liceu

Segons preveuen la Regidoria de Cultura i El Mirador Centre de Coneixement, en el darrer trimestre d’aquest any ja es podran programar les primeres activitats incloses dins l’Anella Cultural. Fins al moment, hi ha confirmada la projecció en directe de l’òpera Anna Bolena, de Gaetano Donizetti, programada dins temporada 2010-2011 del Gran Teatre del Liceu, per al dia 9 de febrer de 2011, a les 20.00 hores.

La Subdirecció General de Difusió Artística del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació coordina la gestió i els esdeveniments culturals de l’Anella, que es decideixen a proposta de les ciutats i els equipaments que les produeixen, comparteixen i acullen.

L’Anella Cultural és una proposta que va néixer l’any 2007 pionera en l’àmbit dels projectes de recerca, innovació i desenvolupament (R+I+D) relacionats amb les activitats culturals. Des dels seus inicis en formen part els centres culturals dels municipis de Lleida, Granollers, Olot i Reus. Posteriorment s’hi van afegir els de 10 ciutats mitjanes de Catalunya (Manresa, Figueres, Tortosa, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Vilanova i la Geltrú, Girona, Vic, la Seu d’Urgell i Perpinyà).

Els objectius principals de l’Anella Cultural són intensificar l’ús de la xarxa com a instrument de difusió, producció i intercanvi cultural, facilitar la inserció del llenguatge audiovisual i les tecnologies en els circuits culturals i incentivar la coproducció d’esdeveniments entre diversos agents culturals. Així, segons que ha explicat Duran, “l’Anella ofereix quatre tipus d’activitats: retransmissions bàsiques, videoconferències, entorns collaboratius i retransmissions a màxima qualitat”.

A partir d’un ús intensiu de les noves possibilitats que ofereix l’Internet de la segona generació, el projecte facilita l’intercanvi de continguts, la coproducció d’esdeveniments on line i l’impuls de línies de recerca sobre els nous usos de la xarxa en la producció cultural, millorant-ne la difusió i oferint als creadors una plataforma per experimentar noves aplicacions en les arts digitals.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40