Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Castellar celebrarà diverses activitats per commemorar el Dia Mundial de la Dona Treballadora

Dijous 26 de febrer de 2009

El proper dimarts, 3 de març, començaran els actes de commemoració del Dia Mundial de la Dona Treballadora, que se celebra anualment arreu del món el 8 de març. La primera de les activitats programades serà una xerrada que tindrà lloc a l’Espai Jove a partir de les 17.45 hores, organitzada des del projecte Tria, i que porta per títol Els mites de l’amor romànic.

L’Escola d’Adults i l’Espai Jove faran el dia 5 de març, respectivament, un taller amb el nom A jornada complerta, a les 19 h, a càrrec d’Impacta Teatre, i la projecció, a les 20.30 hores, de la pel·lícula Las mujeres de verdad tienen curvas. Les activitats amb motiu del Dia Mundial de la Dona Treballadora continuaran a l’Espai Jove dissabte 7 de març amb una jornada de bàsquet 3x3 femení, que començarà a les 11 hores i on hi podran participar totes aquelles dones que s’hi hagin inscrit fins a una hora abans de començar el torneig.

D’altra banda, dilluns 9 de març, a partir de les 19 hores, hi haurà una sessió de tuppersex adreçada a dones joves, majors d’edat. Per prendre part a la sessió caldrà inscriure-s’hi prèviament, fins al 5 de març, a l’Espai Jove. Les dones que hi estiguin interessades hauran de pagar 15 euros, i rebran un obsequi valorat en aquest preu.

El 10 de març, Ca l’Alberola acollirà una xerrada, a càrrec de Montse González, de l’associació Salut i Família, sobre la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de les dones. L’equipament comptarà amb un servei de canguratge.

Exposició sobre dones i oficis, i dues sessions de contes

Entre les activitats programades també s’hi inclou la presentació del projecte de l’exposició Dones i oficis de Castellar del Vallès, que tindrà lloc dijous dia 12 de març, a les 18 hores, al Casal Catalunya. L’acte servirà per presentar a la ciutadania el projecte d’aquesta exposició que es vol dur a terme amb motiu del Dia Mundial de la Dona Treballadora de l’any 2010.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament demana a la població del municipi que faciliti fotografies de dones de Castellar treballant en diferents oficis, ja siguin oficis antics que ja no existeixen com nous oficis o oficis que han evolucionat al llarg del temps. Les imatges que es rebin fins al 6 de març a la Biblioteca Antoni Tort (de 10 a 13.30 h i de 16 a 20.30 h) o bé a l’Ajuntament (de 15 a 20 h), s’inclouran a l’acte de presentació de l’exposició el 12 de març.

Aquest acte inclourà també una xerrada i taula rodona a càrrec de la historiadora Sònia Guerra, que porta per títol El treball de les dones a través del temps. Cal assenyalar que, durant l’acte, s’habilitarà un servei de canguratge al Casal Catalunya.

Els contes també tenen un espai en la programació del Dia Mundial de la Dona Treballadora d’aquest 2009. D’una banda, l’Espai Jove, amb la col·laboració de l’Esbart Teatral, ha programat una sessió de contes "picants" que tindrà lloc divendres 13 de març a les 22 h. De l’altra, l’Hora Golfa del Conte del mes de març, prevista per al divendres 20 de març, estarà dedicada als Contes misògins de Patrícia Highsmith i a diferents fragments d’Homes, de les T de Teatre. La sessió tindrà lloc a la sala de no fumadors del bar Cali, a les Galeries Califòrnia.

Lapsus espectacles representarà l’1 d’abril l’obra Dones amb tot el dret

L’acte que tancarà la programació del Dia Mundial de la Dona Treballadora serà una representació teatral a càrrec de Lapsus Espectacles, que commemora el 70è aniversari de la Guerra Civil i que porta per títol Dones amb tot el dret.

L’obra, que es representarà el dimecres 1 d'abril a la Sala de Petit Format de l'Ateneu, a partir de les 19.30 hores, té per objectiu difondre àmpliament els canvis de drets civils i de vida als quals es van veure sotmeses les dones catalanes al llarg del segle XX, recuperant la memòria dels anys de Segona República. El guió fa un especial èmfasi en l’evolució dels drets de les dones en l’àmbit civil, incloent eixos com el familiar, l’educació i el món laboral. Tot plegat amb la doble voluntat de divulgar la memòria històrica a través d’un vessant de gènere.

Cal assenyalar que, a més, a l’Escola d’Adults es podrà veure l’exposició La ciència en femení, mentre que la Biblioteca disposarà de la guia de lectura Les dones i els llibres.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40