Un total de 24 persones han començat aquesta setmana un curs d’auxiliar de geriatria organitzat pel Departament de Promoció Econòmica i Ocupació (DPEiO) a través d’una subvenció del Pacte per l’Ocupació del Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental.
El curs, que es fa en horari de matí, de 9 a 14 hores, finalitzarà el mes de juliol, i consta d’una part teòrica, que s’impartirà a l’edifici de Cal Botafoc, i d’una part pràctica. En aquest sentit, i com a novetat, les pràctiques a diferents residències s’intercalaran amb les sessions teòriques, de manera que, a partir d’aproximadament el mes d’abril, els alumnes faran tres dies a la setmana de classes teòriques i dos dies de classes pràctiques. Des del DPEiO, a més, s’està valorant la possibilitat que les pràctiques puguin portar-se a terme també a domicilis particulars.
El curs d’auxiliar de geriatria ha tingut enguany un total de 115 sol·licituds. Després d’una sessió d’informació en què es va explicar el temari i l’horari del curs, les sol·licituds van quedar en 75, tot i que al final seran 24 les persones que podran portar-lo a terme, ja que inicialment les places previstes eren una quinzena. Cal assenyalar, a més, que a l’hora de seleccionar els participants definitius al curs, s’han prioritzat aquells inscrits que es trobaven en situació d’atur.
Els alumnes del curs d’ajudant de cuina inicien les pràctiques a diferents restaurants de la comarca
D’altra banda, els alumnes del curs d’ajudant de cuina que va començar el mes d’octubre i que organitza també el DPEiO, subvencionat íntegrament per la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu, han iniciat avui les pràctiques a diferents establiments de la comarca.
En concret, els alumnes treballaran als restaurants castellarencs Airesol, Can Manel, l’Avenida i Ximató, a l’Obra Social Benèfica, a l’empresa Hostelera Catalana, a la residència Les Orquídees i al CEIP Mestre Pla. De fora de Castellar, els alumnes faran pràctiques a Caldes, al Balneari Broquetes i al restaurant Robert de Nola, a Can Vinyers, de Matadepera, el Mussol i Lossum, de Sant Quirze.
Un cop finalitzin les pràctiques, el dia 13 de març, tornaran a les instal·lacions de cuina ubicades a l’edifici dels Safarejos de la Baixada de Palau, on fins al 27 de març es procedirà a fer les sessions de valoració del curs.