Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de la pel·lícula.

Diumenge 31 de març

Cinema

"El mestre que va prometre el mar"

Cicle Gaudí

Drama.

Versió original en català i castellà

Qualificació: No recomanada per a menors de 12 anys

Any: 2023

Durada: 105 min

País: Espanya

Direcció: Patricia Font

Repartiment: Enric Auquer, Laia Costa, Luisa Gavasa, Ramón Agirre, Milo Taboada, Nicolás Calvo, Alba Guilera, Gael Aparicio, Eduardo Ferrés, Laura Conejero

Premis (2024)

Premis Goya: 5 nominacions, incloent-hi millor actor principal (Enric Auquer), millor actriu de repartiment (Luisa Gavasa), millor guió adaptat, millor música original i millor disseny de vestuari

Premis Gaudí: Premi Especial del Públic i 6 nominacions, incloent-hi millor pel·lícula de parla no catalana, millor actor (Enric Auquer) i millor guió adaptat i guanyadora del Premi especial del públic.

Premis Feroz: 2 nominacions, millor actor (Enric Auquer) i millor actriu de repartiment (Luisa Gavasa)

 

Sinopsi: L'Ariadna (Laia Costa) descobreix que el seu avi busca des de fa temps les restes del seu pare, desaparegut durant la Guerra Civil. Decidida a ajudar-lo, viatja fins a Burgos, on estan exhumant una fosa comuna en la qual podria estar enterrat. Durant la seva estada a Burgos, coneixerà la història d’Antoni Benaiges (Enric Auquer), un jove mestre de Tarragona que abans de la guerra va ser professor del seu avi. Mitjançant un innovador mètode pedagògic l'Antoni va inspirar els seus alumnes i els va fer una promesa: portar-los a veure el mar.

 

Organització: Club Cinema Castellar Vallès

 

CRÍTIQUES

"Recorda La lengua de las mariposas (...) Supèrbia interpretació d'Enric Auquer (...) la mirada d'Auquer, emocionada i carregada de valors, és tan expressiva com els seus diàlegs (...)".

Pere Vall: Fotogramas

 

"Resulta impossible no emmudir d'emoció davant aquest exercici de memòria col·lectiva tan lluminós com necessari (...)".

Rubén Téllez Brotons: El antepenúltimo mohicano

 

"Auquer fa un treball de delicadesa i d'una tendresa commovedora (...) Font tracta amb molt respecte els familiars de Benaiges (...) Una història molt trista i terrible, una pel·lícula molt bella”.

Enid Román Almansa: Cinemanía

 

Horari | 19:00

Preu | Entrada general, 5 €; Socis Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran i menors de 25 anys, 3 €; Socis cineclub, gratuït

Destinataris | Públic general

Organitza | Club Cinema Castellar Vallès

Programa | Diumenge d'estrena

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40