Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Tràiler Maixabel

Diumenge 14 de novembre de 2021

Cinema

"Maixabel"

Clica aquí per comprar entrades.

VOE

Any: 2021

Durada: 115 min

País: Espanya

Gènere: Drama

Direcció: Icíar Bollaín

Repartiment: Blanca Portillo, Luis Tosar, Urko Olazabal, María Cerezuela, Arantxa Aranguren, Mikel Bustamante, Bruno Sevilla, Jone Laspiur, David Blanka

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Premis:

Festival de Sant Sebastià 2021: Premi Cinema Basc. Secció oficial a concurs

Sinopsi:

Maixabel Lassa perd l'any 2000 el seu marit, Juan María Jáuregui, assassinat per ETA. Onze anys més tard, rep una petició insòlita: un dels assassins ha demanat entrevistar-se amb ella a la presó de Nanclares de l'Oca a Àlaba, on compleix condemna després d'haver trencat els seus llaços amb la banda terrorista. Malgrat els dubtes i l'immens dolor, Maixabel Lassa accedeix a trobar-se cara a cara amb les persones que van posar fi a sang freda a la vida de qui havia estat el seu company des dels setze anys.

La directora: Icíar Bollaín

Icíar Bollaín Pérez-Mínguez (Madrid, 12 de juny de 1967) debuta com a actriu als 16 anys a la pel·lícula El sud (1983). Dos anys després, inicia els seus estudis de Belles Arts a la Universitat Complutense de Madrid. L'any següent es posa a les ordres del seu oncle Juan Sebastián Bollaín a la comèdia Les dues ribes de la mar. El 1991, aconsegueix el seu primer paper protagonista al drama Sublet, òpera prima de la directora Chus Gutiérrez.

El 1995 roda el seu primer llargmetratge, Hola, ¿estás sola?, protagonitzat per Candela Peña. Quatre anys després dirigeix la seva segona pel·lícula, la comèdia dramàtica Flores de otro mundo. El seu èxit com a directora arriba l’any 2003 amb el drama Te doy mis ojos, amb el que guanya un total de set premis Goya, incloent-hi els Goya a la millor pel·lícula i a la millor direcció. El 2007 roda Mataharis i, dos anys després, También la lluvia, protagonitzada per Luis Tosar i Gael García Bernal i que va ser seleccionada com el film espanyol candidat a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa per a la vuitanta-tresena edició dels premis Oscar. A les pel·lícules posteriors com Katmandú, un mirall al cel (2012), El olivo (2016) i La boda de Rosa (2020) destaquen els personatges femenins protagonistes i moltes de les actrius que els han interpretat han sigut premiades.

Filmografia

2021 Maixabel

2020 La boda de Rosa

2018 Yuli

2016 El olivo

2012 Katmandú, un mirall al cel

2010 También la lluvia

2007 Mataharis

2003 Te doy mis ojos

1999 Flores de otro mundo

1995 Hola, ¿estás sola?

 

Crítiques:

“Icíar Bollaín guanya una aposta arriscada amb Maixabel (...) surt airosa d'un territori molt aspre (...) És una bona pel·lícula”.

Carlos Boyero: Diari El País

“El duel interpretatiu de l'any, Portillo-Tosar (...) La història era dura, però la mà d’Icíar Bollaín, al costat d’Isa Campo, ha sabut donar-li el toc adequat (...) una de les grans pel·lícules de la nostra collita de l'any”.

Carlos Loureda: Fotogramas

Horari | 18:00

Preu | 5 €

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2021

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40