Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Tràiler Una joven prometedora

Dissabte 13 de novembre de 2021

Cinema

"Una joven prometedora"

VOSE

Any: 2020

Durada: 113 min

País: Regne Unit

Gènere: Thriller

Direcció: Emerald Fennell

Repartiment: Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Adam Brody, Laverne Cox, Clancy Brown, Angela Zhou, Christopher Mintz-Plasse, Alfred Molina, Molly Shannon, Sam Richardson, Steve Monroe, Casey Adams

Qualificació: no recomanada per a menors de 16 anys

Premis:

2020: Premis Oscar: Millor guió original. 5 nominacions

2020: Globus d'Or: 4 nominacions, incloent millor pel·lícula drama i director

2020: Premis BAFTA: Millor film britànic i guió original. 6 nominacions

Sinopsi:

Tot semblava indicar que a la Cassie li esperava un futur brillant fins que un incident desagradable va truncar la seva carrera. Ara res en la seva vida és el que sembla: és intel·ligent, audaç i viu una doble vida de nit. La Cassie té l’oportunitat d’arreglar tot el que no va sortir bé en el seu passat... Venjant-se dels culpables.

La directora: Emerald Fennell

Emerald Lilly Fennell (Londres, 1 d'octubre de 1985) va estudiar llengua anglesa a la Universitat d'Oxford, on va actuar en obres de teatre universitàries. Actualment és actriu, guionista, productora, directora i escriptora, guanyadora, entre altres, del premi Oscar, el Premi del Sindicat de Guionistes d’Estats Units i el BAFTA al millor guió original per Una joven prometedora.

Com a actriu ha aparegut en nombroses pel·lícules d'època, com Albert Nobbs (2011), Anna Karenina (2012), La chica danesa (2015) i Vita & Virgínia (2018). El reconeixement més notori l’ha rebut pels seus papers protagonistes a la sèrie dramàtica d'època de la BBC Call the Midwife (2013-2017) i a la sèrie dramàtica d'època de Netflix The Crown (2019-2020), on interpretava la Camilla Parker Bowles.

Fennell també és coneguda com a showrunner de la segona temporada de la sèrie de suspens de la BBC America Killing Eve (2019), que li va valer dues nominacions al premi Primetime Emmy. La seva última pel·lícula, Una joven prometedora (2020), que ha dirigit, escrit i produït, és la que li ha valgut més elogis i reconeixements.

Filmografia

2020 Una joven prometedora

2018 Careful How You Go (curtmetratge)

Crítiques:

“Aclaparador debut de Fennell, un al·legat retorçat, estimulant i feminista (...) Una pel·lícula de violació i venjança atípica, visceral i provocativa, híbrid entre el thriller i la comèdia negra, que resulta tan real que aterreix”.

Janire Zurbano: Cinemanía

“Si només fos una pel·lícula de venjança, un ull per ull dedicat a les manades que es diverteixen violant una dona, no arribaria a ser la pel·lícula admirable que és. (...) és una mica més que tot el que anuncia ser”.

Elsa Fernández-Santos: Diari El País

Horari | 21:30

Preu | 5 €

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2021

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40