Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Tràiler Petite maman

Divendres 12 de novembre de 2021

Cinema

"Petite Maman"

Clica aquí per comprar entrades.

Amb la projecció previa de Las mujeres y los Goya 2021

 

VOSE

Any: 2021

Durada: 72 min

País: França

Gènere: Drama

Direcció: Céline Sciamma

Repartiment: Nina Meurisse, Stephane Varupenne, Margot Abascal, Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz

Qualificació: apta per a tots els públics

Premis (2021):

Festival de Berlín: Premi del públic. Secció oficial llargmetratges a concurs

Festival de San Sebastián - Sección Perlas: Premi del Públic

Sinopsi:

La Nelly té 8 anys i acaba de perdre la seva àvia. Mentre ajuda els seus pares a buidar la casa en què va créixer la seva mare, explora amb intriga el bosc que l'envolta, on la seva mamà solia jugar de petita. Allà, la Nelly coneix una altra nena de la seva edat, i la immediata connexió entre les dues dona pas a una preciosa amistat. Juntes construeixen una cabanya al bosc i, entre jocs i confidències, desvelaran un secret fascinant. Malgrat les circumstàncies familiars, el viatge es converteix en una emocionant aventura per a la Nelly, que descobrirà meravellada l'univers de la seva mamà quan era petita, i podrà connectar-se amb ella d'una forma màgica i inusual.

La directora: Céline Sciamma

Céline Sciamma va créixer als suburbis de París (Pontoise, França, 1978). Després de llicenciar-se en Literatura Francesa, va estudiar cursos de guió a l'escola de cinema La Femis. Va debutar amb Naissance des pieuvres, seleccionada a la secció Un certain regard al Festival de Cannes de 2007 i nominada a tres premis César (incloent millor òpera prima). La seva pel·lícula següent, Tomboy (2011) va ser premiada a la secció Panorama del Festival Internacional de Cinema de Berlín. El 2014, Bande de filles va ser seleccionada per a la secció independent Quinzaine des Réalisateurs al Festival de Cinema de Cannes, i es va projectar als Festivals de Toronto i de Sundance. En diverses entrevistes, Sciamma va declarar que Bande de filles seria la seva última pel·lícula sobre el pas a la maduresa i, juntament amb Naissance des pieuvres i Tomboy, les considera una trilogia.

Retrato de una mujer en llamas (2019), que es va projectar a Castellar del Vallès en el marc del BRAM! 2020, va obtenir una gran notorietat: va ser nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa tant als Globus d’Or com als BAFTA, es va endur el premi a millor guió del Festival de Cannes i va ser nominada a millor pel·lícula europea als Premis Gaudí i als Premis Goya.

Filmografia

2021 Petite Maman

2019 Retrato de una mujer en llamas

2014 La banda de las chicas

2011 Tomboy

2010 Pauline (curtmetratge)

2007 Naissance des pieuvres

Crítiques:

“De visió obligada per a tots els espectadors que vulguin gaudir del millor de l'any a les sales de cinema (...) Massa rica en la seva concepció per veure-la només una vegada”.

Carlos Loureda: Fotogramas

“Una diminuta meravella (...) És gairebé difícil explicar com una cosa tan petita, tan senzilla i tan modesta pot ser tan commovedora”.

Marta Bałaga: Cineuropa

Horari | 22:00

Preu | 5 €

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2021

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40