Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Consells sobre seguretat

Consells de seguretat per a comerciants

L'augment de l'activitat comercial en determinades èpoques de l'any fa necessari que s'extremin les mesures de seguretat per evitar que es cometin delictes. Preneu aquesta informació com uns consells per minimitzar tant com sigui possible les situacions de risc.

Entre d'altres precaucions, es recomana durant l'activitat comercial no acumular diners a les caixes enregistradores, efectuar ingressos regulars a les entitats bancàries de forma periòdica, instal·lar xips de seguretat en els productes i limitar les vies d'accés per facilitar el control i dificultar la fugida en cas de robatori.

En el propi negoci, s'aconsella que els treballadors siguin conscients que les persones desconegudes no han de conèixer les mesures de seguretat instal·lades i que cal portar un control de la quantitat de claus del comerç i de els persones que en disposen de còpies. També es demana ser rigorosos amb les targetes de crèdit i seguir una metodologia a l'hora de comprovar les dades del titular de la targeta. Quant als bitllets, s'han de comprovar sempre les mesures de seguretat i les particularitats dels bitllets d'euro. En cas que el bitllet sigui fals, s'ha de retenir el bitllet i avisar el servei de seguretat de l'establiment o la policia.

Si finalment tot i les precaucions que s'hagin pres, el comerciant és víctima d'un fet delictiu és necessari que es denunciï. La denúncia es pot presentar tant al cos dels Mossos d'Esquadra com a la Policia Local.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40